15 нестандартних способів корисного застосування гірчиці в будинку, на дачі, для здоров’я і краси

У новому огляді увазі читачів кілька надзвичайно цікавих порад про те, як можна використовувати світлицю для поліпшення здоров’я і краси. Дані поради можуть стати в нагоді абсолютно всім, а значить їх варто уважно переглянути і взяти на замітку.

 

1. Для миття посуду

 

Засіб для миття посуду.

Засіб для миття посуду.

 


Звичайний гірчичний порошок успішно замінить навіть дорогий засіб для миття посуду. З його допомогою вдасться відмити навіть дуже жирну посуд в холодній воді. До того ж, такий засіб повністю натурально, а значить безпечно і набагато дешевше хімічних миючих засобів.

2. Для прання

 

Безпечний і ефективний засіб для прання.

Безпечний і ефективний засіб для прання.


Гірчичний порошок можна використовувати для ручного і машинного прання. Просто додайте 50-100 грам порошку в таз з водою або насипте безпосередньо на білизну в машині і приступайте до прання так, як ви робите це зазвичай. Гірчиця прекрасно відпирає речі з вовни і шовку, які не вимиває колір і додає одягу запах свіжості. До того ж, це найефективніший натуральний засіб, яке стане знахідкою для супротивників хімії і людей, які страждають від різних форм алергії.

3. Боротьба з плямами

 

Боротьба з жирними плямами.

Боротьба з жирними плямами.


Гірчиця відмінно справляється з плямами, особливо з жирними. Просто насипте на забруднену ділянку сухого гірчичного порошку, трохи почекайте поки гірчиця вбере жир, а після покрийте ту саму ділянку пастою з розведеного порошку гірчиці. Після всіх цих маніпуляцій, річ слід випрати, як звичайно, і добре прополоскати.

4. Від неприємних запахів

 

Боротьба з неприємними запахами.

Боротьба з неприємними запахами.


Гірчичний порошок прекрасний помічник у боротьбі з неприємними запахами. Гірчичним порошком можна протирати посуд і полки холодильника. А якщо звернути трохи сухої гірчиці в марлю і повісити в шафі, вдасться назавжди позбутися від неприємних запахів затхлості і брудної білизни.

5. Від шкідників

 

Засіб для захисту рослин від шкідників.

Засіб для захисту рослин від шкідників.


Гірчичний порошок активно застосовують в садівництві для захисту рослин від шкідників. Їм можна посипати грунт для знищення шкідливих комах. А щоб захистити листя рослин від гусениць, попелиці, голих слимаків, павутинного кліща, капустяної білявки, обприскуйте їх розчином з води і гірчичного порошку в пропорціях 100 грам порошку на 10 літрів води.

6. Для грунту

 

Вирощування гірчиці в саду.

Вирощування гірчиці в саду.


Вирощування гірчиці у власному городі, принесе неоціненну користь грунті і культурам. Коріння цієї рослини розпушать землю, збагатять її киснем, відлякають дротяники і слимаків, а квіти залучать в сад бджіл.

Відео-бонус:

 

 

7. Від нежитю

 

Засіб від нежиті.

Засіб від нежиті.

8. Для дезінфекції

 

Використання гірчиці при невеликих порізах.

Використання гірчиці при невеликих порізах.


Гірчицю можна використовувати для дезінфекції невеликих порізів. Просто присипте ранку і шкіру навколо неї невеликою кількістю гірчичного порошку.

9. Для миття голови

 

Гірчиця для миття голови.

Гірчиця для миття голови.


Гірчичний порошок, розведений в невеликій кількості води до консистенції сметани, можна використовувати для миття волосся і шкіри голови. Люди, які віддали перевагу цьому натуральному засобу відзначають, що їх волосся стали міцними, слухняними, придбали здоровий блиск і ростуть значно швидше.

10. Для зміцнення волосся

 

Зміцнююча і прискорює ріст волосся маска.

Зміцнююча і прискорює ріст волосся маска.


Змішайте в невеликій ємності 2 столові ложки гірчичного порошку, 2 столові ложки оливкової олії, 2 чайні ложки цукру, яєчний жовток і 2 столових ложки води. Отриману суміш нанесіть на шкіру голови і коріння волосся, не зачіпаючи їх кінці, і залиште на 15-20 хвилин. По закінченню часу, змийте маску теплою водою і помийте голову шампунем. Така маска поліпшить кровообіг, зміцнить кутикулу і стимулює ріст волосся.

Відео-бонус:

 

 

11. Від прищів

 

Гірчична маска від прищів.

Гірчична маска від прищів.


Володарям жирного типу шкіри варто взяти на замітку рецепт гірчичною маски, здатної тонізувати шкіру і запобігти появі прищів. Для її приготування змішайте гірчичний порошок з невеликою кількістю молока до консистенції сметани. Отриману суміш слід наносити на шкіру на 5-7 хвилин, а після потрібно добре вмитися теплою водою.

12. Для освітлення веснянок

 

Гірчична маска для освітлення веснянок.

Гірчична маска для освітлення веснянок.


Незважаючи на те, що веснянки є чи не головним б’юті трендом цього сезону, їх власники нерідко мріють їх позбутися. Освітлити веснянки і зробити їх менш помітними допоможе гірчична маска. Для її приготування змішайте ложку гірчичного порошку з ложкою меду і наносите суміш на проблемні ділянки на 5-7 хвилин. По закінченню часу маску потрібно змити великою кількістю води і зволожити шкіру.

13. Від целюліту

 

Засіб від целюліту.

Засіб від целюліту.


Чи впорається з целюлітом і повернути шкірі тонус допоможе маска з меду і гірчиці. Для її приготування змішайте 2 столові ложки гірчичного порошку з 3 столовими ложками меду. Отриману суміш потрібно нанести на проблемні ділянки, щільно обернути їх плівкою і лягти під теплий плед на годину. Після такої процедури маску потрібно добре змити і прийняти контрастний душ.

14. Для худоби

 

Годування худоби.

Годування худоби.


Подрібнені паростки гірчиці можна змішувати з іншою травою і використовувати для годівлі тварин. Ця рослина багата на протеїн і здатне запобігти багатьом хворобам.

15. Для розслаблення м’язів

 

Розслаблююча ванна з гірчицею.

Розслаблююча ванна з гірчицею.


Розслабиться після важкого трудового дня допоможе ванна з додаванням гірчичного порошку. У наповнену ванну додайте 2 столових ложки гірчиці, кілька крапель улюбленого ефірного масла і трохи морської солі.