П’ять звичок, через які у вас виникають чорні цятки

Те, що пори є у всіх без винятку — це факт, а в якому вони перебувають стані — це питання. Як стати володаркою ідеальної шкіри і позбутися від шкідливих звичок?

1. Ти неправильно проводиш чистку
Любиш видавлювати прищі і вугрі? Тоді ти повинна знати, як це позначається на стані твоєї шкіри. Коли ти стискаєш і розтягуєш шкіру, ти провокуєш утворення зморшок, запалень і подразнень, а ще — впливаєш на розмір пір.

2. Ти часто торкаєшся до лиця
Просто задумайся, до скількох речей ти торкаєшся протягом дня. Дверні ручки, столи, вимикачі, клавіші — список можна продовжувати до нескінченності. Дотики до обличчя можуть викликати безліч проблем, починаючи від попаданням бактерій і закінчуючи проникненням алергенів.

3. Ти не змиває макіяж перед сном
Якщо ти любиш спати з косметикою на обличчі — про чисті порах можеш забути. Демакіяж — це найважливіший крок у догляді за шкірою обличчя. Ти ж знаєш, що пил і бруд осідають на косметичних засобах і ще глибше проникають в шкіру, якщо ти не дбаєш про регулярне очищення.

4. Ти забуваєш про пілінг
Скраб — це кращий засіб, яке може впоратися з засміченими порами. Пілінг раз або два в тиждень допоможе видалити надлишок шкірного сала і бруду, прибрати відмерлі клітини і звузити розширені пори.

5. Ти користуєшся неправильної косметикою
Дуже заманливо просто взяти щільний консилер і замазати всі недоліки шкіри, але ми радимо тобі цього не робити. Він провокує ще більшу закупорку пір. Уникай косметичних продуктів, які містять віск і масла.