Чим корисний гарбузовий сік вранці

У складі гарбузового соку є багато вітамінів, мінералів та інших корисних речовин.

У часи, коли здорове харчування стало необхідною частиною життя, а не результатом походу до лікаря, варто почати вивчати корисні властивості звичних продуктів.

У сучасній кулінарії гарбуз можна зустріти срєди інгредієнтів багатьох страв, наприклад, лазаньї або навіть детокс-смузі.
І не дарма вона так популярна, адже поживних речовин у ній просто сила-силенна, а відмовлятися від них — це вже просто злочин. Тим не менше при тепловій обробці гарбуз втрачає частину своїх корисних запасів, а ми — можливість зміцнити свій організм. Тому кращий варіант дієтичного та оздоровчого харчування — це приготування гарбузового соку.

Сік гарбуза містить сахарозу, солі магнію, калію, кальцію, мідь, кобальт, цинк, фтор, залізо. Він багатий вітамінами С, групи В, А, Р, РР, Е, Що Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти (природного вітаміну С) гарбузовий сік справляє на організм загальнозміцнюючу дію, підтримує імунітет і знижує ризик простудних та інфекційних захворювань.

За рахунок того, що в складі гарбузового соку є багато вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, у традиційній і народній медицині використовується як лікувально-профілактичний засіб при багатьох захворюваннях. Велика кількість пектину покращує кровообіг і обмін речовин. Але найцікавіше — це здатність гарбузового соку бути сильним антиоксидантом, який виганяє всі шкідливі речовини з організму. Також він має цілющий вплив на нервову систему. Так що міцний і здоровий сон можна повернути за допомогою гарбуза.

Як приготувати гарбузовий сік

Інгредієнти: 500 г гарбуза, 100 г цукру, 1 лимон (за бажанням).
Звичайний спосіб — зрізати шкірку з гарбуза, очистити і нарізати. Пропустити через соковижималку. Якщо немає соковижималки, можна просто натерти гарбуз на дрібній тертці, потім віджати через марлю.
Інший спосіб — очистити гарбуз від шкірки, порізати на шматочки і пропустити через соковижималку або потерти на тертку. Цукор треба прокип’ятити в літрі води, додати туди гарбуз, довести до кипіння, охолодити. Вичавити сік лимона і додати до гарбуза. Збити міксером або віночком.

Інший спосіб — очистити гарбуз від шкірки, порізати на шматочки і пропустити через соковижималку або потерти на тертку. Цукор треба прокип’ятити у літрі води, додати туди гарбуз, довести до кипіння, охолодити. Вичавити сік лимона і додати до гарбуза. Збити міксером або віночком.