Топ-7 народних способів вилікувати хворе горло вдома

Біль у горлі – один з перших симптомів застуди. Якщо захворювання має вірусну природу і протікає в легкій формі, впоратися з хворобливими відчуттями можна самостійно. Головне почати лікування вчасно – при появі перших неприємних симптомів. Що можна зробити?

 

Існує маса домашніх і народних способів лікування хворого горла. Ми підібрали найбільш ефективні рецепти.

ТОП-7 народних рецептів від болю в горлі

1. Половину склянки ягід обліпихи подрібни і залий склянкою гарячої води. Полощи горло цією сумішшю кожні дві години. Додатково можна змащувати мигдалини обліпиховою олією.

2. Якщо немає алергії на мед та інші продукти бджільництва, скористайся їх цілющими властивостями. Купи В аптеці настоянку прополісу. Розведи 30 крапель в одній столовій ложці теплої кип’яченої води і випий після їжі. Постарайся нічого не їсти і не пити протягом 30 хвилин. Приймай настоянку два рази в день, вранці і ввечері.

3. Скористайся перевіреним народним засобом: у склянку гарячого молока додай 0,5 чайної ложки харчової соди. Пий три рази в день. Лужне питво пом’якшить біль у запаленому горлі.

4. Завари в термосі по 5 г сухих або свіжих листя малини і мати-й-мачухи на склянку окропу і настоювати протягом 8 годин. Полощи горло, а також роби інгаляції над підігрітим (ні в якому разі не гарячим!) настоєм.

5. Поліпшити самопочуття може допомогти і цибульно-медовий сироп. Для його приготування поріж почищену цибулину дрібними кубиками і змішайте його з медом. Шматочки цибулі повинні бути повністю покриті медом. Суміш залиш настоюватися на ніч, потім відцідити шматочки цибулі і приймай сироп протягом дня по чайній ложці.

6. Ще один ефективний рецепт полоскання горла – настій шавлії. Візьми 1 чайну ложку трави на один стакан окропу. Наполягай протягом десяти хвилин, потім процідити. У готовий настій додай 1 чайну ложку яблучного оцту і меду. Полощи горло чотири рази на день.

7. Зменшити запалення допоможе і куркума. Змішай склянку гарячої води з 1/2 чайної ложки куркуми і 1/2 чайної ложки солі. Полощи горло отриманим розчином двічі в день.