Відкриття вчених: які хвороби можуть викликати магніти на холодильнику

Це відкриття вчених дивує і навіть лякає: виявляється, магніти на холодильник, які є в кожному будинку, можуть бути небезпечними для здоров’я. Смертельно-небезпечними.

Небезпечно для здоров’я

«Небезпечно для здоров’я!» — з таким попередження варто було б продавати деякі магніти на холодильник. А під час продажу уточнювати, чи не носить щасливий покупець магнітика в грудях кардіостимулятор. Саме для людей, які перенесли операції на серці, магніти на холодильник можуть становити дуже серйозну небезпеку для здоров’я. Думаєте, таких людей небагато? Набагато більше, ніж думають ті, у кого немає (поки що, тьху-тьху) проблем з серцево-судинною системою. Але небезпечними є не всі магніти.

Які магніти небезпечні

В одному з американських кардіологічних журналів наведені дані про те, що небезпечними для здоров’я можуть бути магніти, які мають характерний сіро-сріблястий колір. Такі магніти зроблені з неодиму – особливої речовини, що володіє яскраво вираженими і небезпечними з точки зору наявності кардіостимулятора, властивостями. Перевірте заради інтересу свої магніти – якщо вони темні або чорні, без блиску, боятися їх не варто. Це особливий сплав, який безпечний для здоров’я людини.

Заради профілактики

Вчені радять при придбанні магнітів на холодильник обов’язково дивитися на його зворотний бік. І на всякий випадок відмовлятися від покупки, якщо виникають підозри, що за «фасадом» магніту – неодим. Адже магніти на холодильник можуть жити на дверцятах роками. А холодильник, як показують спостереження — одне з найбільш відвідуваних місць в квартирі. А постійне магнітне вплив на кардіостимулятор може призвести до біди. І подумайте про всяк випадок про те, щоб привозити з подорожей в якості сувенірів не магніти на холодильник, а щось більш безпечне. І оригінальне. Побережіть себе!