Шоколад позитивно впливає на здоров’я серцево–судинної системи. Шоколад знижує ризик розвитку хвороб серця, зменшуючи рівень цукру і «поганого» холестерину в крові, підвищуючи рівень «хорошого» холестерину.
У шоколаді містяться речовини, звані флавонолами, які володіють антиоксидантними і протизапальними властивостями. Попередні наукові роботи вже доводили зв’язок між вживанням продуктів з флавонолами і зниженням ризику розвитку проблем з серцем і судинами.
Вчені з університету Сан Дієго, США, залучили до своїх експериментів 31 людини, яких попросили щодня їсти по 50 грамів темного (70% какао) або білого (0% какао) шоколаду. Як відомо, в темних сортах шоколаду міститься більше флавонолів.
Незважаючи на те, що темний шоколад пов’язаний з поліпшенням показників здоров’я серцево–судинної системи, вчені не радять зловживати їм, оскільки в шоколаді містяться шкідливі для здоров’я речовини, такі як насичені жири, які можуть перекреслити позитивний ефект.