Відчувши ці симптоми, варто перевіритися на СНІД

Медики ще раз обозначили характерні ознаки Сніду, які повинні насторожити людину і змусити її пройти обстеження.

Одне з найстрашніших захворювань досі є невиліковним. Вчені кілька десятків років проводять різні дослідження, але ніяк не можуть знайти те саме ліки, яке могло б вилікувати людину від Сніду. Тому медики наполягають на тому, щоб всі люди були більш обережні і намагалися уникати контакту з тими, хто можливо заражений Снідом.

У групі ризику знаходяться люди:

— приймають наркотики;

— ведуть безладний статевий спосіб життя;

— гомосексуалісти;

— діти, народжені від інфікованих батьків.

Найнебезпечніше в Сніді так це той факт, що інфекція може жити в крові людини деякий час, абсолютно не проявляючи себе. Тобто, ті люди, які не здають хоча б раз у рік кров, не мають шансу дізнатися про свій діагноз. Відомо, що СНІД поступово руйнує імунні клітини в організмі, тим самим залишаючи хворого без якого-небудь захисту від інших, хай навіть не смертельних, вірусів та інфекцій. Виходить, що людина з синдромом набутого імунодефіциту рано чи пізно помре, але не від ВІЛ, а від якогось іншого захворювання, з яким імунна система не змогла впоратися.

Лікарі розповіли про симптоми, які повинні змусити людину перевіритися на СНІД:

1. Схуднення. На цей симптом слід звертати увагу тільки в тому випадку, якщо людина спеціально нічого не робив, щоб скинути свою вагу. Безпричинне схуднення може свідчити про онкологічні захворювання, Снід та багатьох інших недугах, які слід лікувати негайно.

2. Слабкість в тілі і постійна втома. Цей симптом необов’язково вказує на СНІД, але якщо день у день людина почуває себе погано, то звернутися до терапевта і з’ясувати причину такого самопочуття вкрай важливо.

3. Напади лихоманки, не супроводжуються кашлем, нежитем та іншими проявами простудних захворювань.

4. Подряпини або порізи, а також синці довго не гояться? Це може говорити про розвиток цукрового діабету, Сніду та інших не менш серйозних захворювань.

5. Молочниця цілком може вказувати на розвиток інфекції в статевих органах, так що лікувати її в домашніх умовах небажано. Показатися лікарю необхідно, щоб він узяв аналізи і діагностував можливу причину кандидозу.

6. Поява на тілі невеликих пухлин, які можуть бути безболісними або доставляти дискомфорт людині. Такий симптом є обов’язковою підставою для звернення до лікаря.

7. Збільшення лімфовузлів говорить про запальний процес в організмі і тільки лікар зможе встановити причину.