Чому потрібно щодня пити теплу воду з медом

Нам нічого не варто додати в теплу воду мед і пити її щоранку, проте користь цього напою складно переоцінити. Це одне з тих старовинних і перевірених натуральних засобів, ефективність яких доведена багатьма поколіннями.

Зазвичай, коли ми встаємо вранці, нам ні на що не вистачає часу і ми дуже поспішаємо. Ми швидко з’їдаємо щось, запиваючи чашкою кави, і виходимо з дому, не підготувавши наш організм до робочого дня.

Почніть день зі склянки теплої води з медом, адже це так корисно. Якщо ж ви доповніть дія цього цілющого напою різноманітним і збалансованим сніданком, ви вийдете з дому повні енергії, готові згорнути гори і з більш сильною і стійкою імунною системою.

Експерти назвали 5 вагомих причин, чому ви повинні включити в свій раціон склянку теплої води з медом.

1. Тепла вода і мед допоможуть схуднути

Як ви знаєте, мед — це здорова альтернатива цукру. Він багатий амінокислотами, мінеральними речовинами і вітамінами і, безсумнівно, є відмінним доповненням для будь-якої дієти, спрямованої на схуднення. Адже мед допомагає зменшити кількість споживаних калорій з-за яких ми набираємо зайву вагу.

Початок дня зі склянкою теплої води з медом поліпшить багато хто з основних функцій організму і це допоможе нам схуднути:

Ми виведемо токсини з організму.
Це засіб насичує і притуплює відчуття голоду.
Допомагає поліпшити травлення і боротися з запорами.
Вода з медом дає нам багато енергії і дозволяє нам бути більш активними.

У свою чергу, якщо ви хочете схуднути, не нашкодивши здоров’ю, пийте склянку теплої води з медом і дрібкою кориці відразу після пробудження і перед сном. Таким чином, ви зможете прискорити обмін речовин.

2. Покращують засвоєння їжі

Як ми вже згадували на початку, краще всього пити склянку теплої води з медом відразу після пробудження і на голодний шлунок.

Саме тоді наш шлунок і слизова оболонка кишечника найбільш сприйнятливі до природних компонентів меду, його ферментам і біо-елементів.

Тепла вода також допоможе розм’якшити токсини, «приклеїлися» до стінок кишечника, щоб вивести їх з фекаліями.

Після цього, завдяки тому, що наш кишечник і шлунок будуть чистішими, ми будемо краще перетравлювати і засвоювати продукти харчування і поживні речовини, які в них містяться.

Всім відомо, що мед є природним антибіотиком. Це дозволить йому боротися з тими бактеріями, які можуть викликати інфекції шлунка.

2. Стимулюють імунну систему

Слід зазначити, що вода з медом буде ефективною, лише якщо ми будемо послідовно приймати це засіб кожен день.

Тільки тоді наша імунна система буде поступово зміцнюватися, завдяки вітамінів, мінералів і амінокислот, здатним підвищити нашу захист, і зможе вистояти перед патогенними мікроорганізмами, які містяться в навколишньому середовищі і викликають хвороби.

Не варто забувати, що це природне засіб також виступає в якості внутрішнього регулятора, який дозволяє нам збалансувати, наприклад, рівень кортизолу в крові, щоб зменшити стрес.

Варто виробити у себе цю корисну звичку — пити щодня склянку води з медом.

4. Знижують алергічні реакції

Мед не змусить зникнути вашу алергію, але він допоможе зменшити такі симптоми, як кашель, подразнення, сухість в горлі, астма, нервозність…

Крім того, його захисний ефект дозволить організму краще боротися з тими компонентами, на які реагує наше тіло.

5. Вода з медом і лимоном — це детокс для нашого тіла

Ми знаємо, що зараз в моді очищають організм кошти. Однак, ми запевняємо вас, що жодне з них ви не зможете так легко приготувати і воно не буде настільки ж ефективним, як склянка теплої води з невеликою кількістю меду і лимонного соку.

У цьому випадку ми додамо лимонний сік, щоб посилити детокс-властивості напою, адже він допомагає поліпшити роботу печінки.

Більш того, варто знати про те, що лимон і мед у поєднанні з теплою водою сприяють сечовипускання і допомагають піклуватися про здоров’я сечових шляхів.

Що потрібно знати при вживанні води з медом

Вживання меду не рекомендується для дітей у віці до 3-х років.

Ви ніколи не повинні замінювати цим напоєм прийом їжі, тобто, цей засіб не повинно замінювати вам сніданок.

Пийте воду з медом за 20 хвилин до сніданку.

Ніколи не додавайте мед у киплячу воду, так як ви можете змінити молекулярний склад меду. Вода повинна бути теплою, але не гарячою.

Завжди пам’ятайте, що краще використовувати для цього чистий мед з органічного господарства. Іноді той, що ми купуємо в супермаркеті може містити надлишок нездорового цукру.