Яке вино корисніше для здоров’я: біле чи червоне

Про користь вина для здоров’я відомо дуже багато. Але, залишається вічне питання – яке вино корисніше. У нашій статті ми розповімо про користь білого і червоного вина для здоров’я, чому їх обов’язково потрібно вживати і в яких кількостях.

Користь червоного вина

Червоне сухе вино вважається найкориснішим для здоров’я. Користь червоного вина в тому, що воно допомагає боротися з серцево-судинними захворюваннями. Червоне вино зміцнює імунітет, допомагає при недокрів’я і знижує ризик захворювань печінки і нирок. У невеликих дозах червоне вино корисно навіть вагітним. Користь червоного вина для вагітних в тому, що в ньому міститься фолієва кислота, яка надає сприятливу дію на розвиток плоду. Також, польза червоного вина в тому, що воно дозволяє схуднути. Вживаючи келих червоного сухого вина перед прийомом їжі, ви активізуєте обмінні процеси і скинете кілька зайвих кілограмів – дуже приємний спосіб. Ще одна чудова властивість червоного вина – воно підвищує настрій і допомагає міцніше спати, тому, не забороняйте собі випивати келих червоного вина перед сном.

Користь білого вина

Біле вино також дуже корисно для здоров’я. По-перше, в ньому містяться антиоксиданти, які дуже легко засвоюються організмом. Головна користь білого вина – воно швидко і ефективно втамовує спрагу. Легкі білі вина корисно пити при анемії. Також, вживання білого вина позитивно відображається на роботі нирок.

Звичайно, для здоров’я корисніше червоне сухе вино, але, ви легко можете дозволити собі те вино, яке ближче до смаку.