Які овочі та фрукти прискорюють процес схуднення

Не набрати вагу в холодну пору року допоможе раціон, багатий рослинною їжею, а овочі і фрукти зеленого кольору прискорює метаболізм і спалювання жирових відкладень.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, в нашому раціоні щодня повинно бути не менше 500 грам свіжих овочів, зелені і фруктів. Вони менш калорійні, ніж продукти тваринного походження, зате більш корисні і часто не менш поживні.

«Фрукти і овочі підвищують імунітет, що особливо актуально в осінньо-зимовий період. Щоб отримати максимальну користь, бажано вибирати те, що росте у вашому регіоні, втім сезонні фрукти в раціоні також вітаються. Науково доведено, що вживання темно-зелених овочів і фруктів, — брокколі, шпинату, яблук, ківі, авокадо, фейхоа, а також помаранчевих — апельсинів, мандаринів, моркви, гарбуза і манго — сприяють зниженню ваги», — говорить експерт.

В овочах і фруктах містяться особливі речовини, а також волокна і клітковина, які допомагають більш швидкому переварюванню їжі і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. А завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів, овочі і фрукти прекрасно зміцнюють імунітет і сприяють виробленню так званих гормонів щастя.

Не менш важливо включати в раціон свіжу зелень – вона сприяє швидкому насиченню і нормалізує обмінні процеси в організмі.