В Україні заборонили популярне заспокійливе

Тимчасова заборона введена на серію седативного засобу «Гліцин».

В Україні ввели тимчасову заборону на чергову серію популярного седативного засобу «Гліцин» виробництва Вірменії, який призначається при неврозах, тривожності, зниження мозкової активності і т. д.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками 17 листопада ввела тимчасову заборону на продаж і використання лікарського препарату «Гліцин» (таблетки сублінгвальні по 100мг №50 в блістері) серії 16416112, виробництва вірменської компанії «Арпимед».

Санкції введені через виявлення факту невідповідності вимогам реєстраційного свідоцтва за показниками «Сторонні домішки». У зв’язку з цим Держслужба своїм розпорядженням зобов’язала всі суб’єкти держвласності, що здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату, негайно перевірити наявність відповідної партії препарату і вилучити її з обігу для приміщення під карантин до подальшого розпорядження про скасування тимчасового розпорядження або повну заборону препарату.

Як раніше повідомляв Микола Холоденко, начальник Департаменту комунікацій Держлікслужби, розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об’єктів, і ті зобов’язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держлікслужби.

Однак, щоб переконатись, що вам не потрапив заборонений препарат, попросіть у провізора, медсестри або лікаря сертифікат якості на «Гліцин», виданий виробником.

Зверніть увагу, щоб серія в ньому не збігалася із забороненою (в конкретному випадку — серія 1641612).