Дивні речі, які робить тіло для нашого захисту : Топ-9

Наше тіло – складна система біологічних циклів і процесів, які не завжди прості для розуміння.

Захисні механізми – одні з них. Вони допомагають нам 24 години на добу і оберігають від речей, які потенційно можуть завдати шкоди.

Ми розповімо про найбільш незвичайне, на що йде наше тіло з метою самозахисту.

Позіхання

d3e3cb2d188d4a35ce404beca401ed38

Головна мета позіхання – охолодити мозок, зняти втому і нервову напругу, оновити повітря в легенях.

Чхання

Картинки по запросу чихание

Зазвичай ми чхаємо, коли в носі накопичується занадто багато алергенів, мікробів або пилу. Чхаючи, наш організм намагається позбутися від нагромадженого «сміття».

Потягування

Похожее изображение

Ми інстинктивно потягуємося вранці, щоб підготувати наше тіло до денних навантажень. У той же час розтяжка додає тонус м’язам, покращує кровотік і просто піднімає настрій.

Гикавка

Раптове падіння уві сні

Справа в тому, що, коли тіло занурюється в сон, дихання поступово сповільнюється, в той час як частота пульсу знижується незначно. У цей момент мозок вирішує, що людина вмирає, тому він дає команду організму терміново вийти зі стану дрімоти.

Зморшки на пальцях

Втрата пам’яті

Гусина шкіра

Сльози

Крім того що сльози допомагають вивести з очей сторонні об’єкти (пил, смітинки), вони також є механізмом «емоційного захисту». Вчені стверджують, що в моменти сильних душевних переживань наше тіло створює нове, сильне джерело роздратування, щоб відвернути нас від випробовуваного болю.

Це тільки кілька причин, за якими ми повинні бути вдячні своєму організму, адже щохвилини він старанно працює, оберігаючи нас щосили. У складних ситуаціях нам потрібно іноді просто розслабитися і дозволити нашому тілу вирішити всі проблеми самостійно.