Якщо щодня випивати по склянці води з медом, то скоро щось дивне відбудеться з вашим тілом

Як ліки мед почали використовувати ще єгиптяни, за 3000 років до нашої ери. Там він досі вважається «їжею Богів». Цим божественним нектаром в Єгипті лікували рани, використовували як мочегінформаційне і слабкийвельних засіб. Цілющі властивості меду були виявлені і стародавніми греками, а великий філософ Аристотель навіть описав їх у своїх роботах. Греки також використовували медову воду для підготовки спортсменів на Олімпійських іграх. Між змаганнями атлети повинні були випивати солодкий нектар, щоб швидко відновити свої сили.

От і деякі властивості цілющої медової води:

1. Від здуття живота

Склянку теплої медової води добре допомагає від болів в животі і нейтралізує гази. Дуже скоро ви відчуєте себе набагато краще.

2. Зміцнить імунітет

Мед зміцнює імунітет, містить вітаміни та мінерали. Недарма його рекомендують пити при застудах. Вчені також довели, що мед має ефект антибіотика.

3. Очищення організму

Кожен день при вживанні їжі, а особливо алкоголю, ми навантажуємо нашу печінку і кишечник всілякими токсинами. Позбавиться від них допоможе медова вода з невеликою кількістю лимонного соку, який прискорює очищення організму.

4. Чиста шкіра

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, мед допомагає шкірі стати чистішим. Можна не тільки приймати мед всередину, але і побалувати шкіру масками з вмістом меду.

5. Втрата ваги

Так, мед містить велику кількість цукру. Але цей цукор є повністю натуральним, чого не скажеш про цукерки і шоколад, виготовлених промисловим способом. Цей натуральний цукор значно знижує тягу до солодощів і допомагає ласунам схуднути. Але будьте обережні! Мед все ж досить калорійний продукт.

6. При болях в горлі

Цей факт дуже давно відомий. Невелика біль у горлі, і бабусі тут же заварювали нам чай з медом, після якого негайно ставало легше. Все тому, що мед служить натуральним антибіотиком.

7. Зниження холестерину

Завдяки великій кількості антиоксидантів, мед допомагає запобігти підвищення рівня холестерину в крові.

8. Зниження ризику серцевих захворювань

Знижуючи рівень холестерину, мед, по суті, захищає наше серце і знижує ризик інфаркту та розвитку інших захворювань серцево-судинної системи.

Нарешті, не забуваємо і про те, що тепла вода з медом і крапелькою лимона — це ще і дуже смачно. Приємний напій допоможе розслабитися і поліпшить настрій після важкого дня.

До дна!