Названі найбільш небезпечні харчові добавки

Ні для кого не секрет, що виробники продуктів харчування щедро постачають свій товар спеціальними емульгаторами, загусниками, барвниками, консервантами та іншими шкідливими для здоров’я речовинами. Все це робиться для збільшення терміну зберігання продукту та посилення його зовнішньої привабливості, інакше його просто не будуть купувати.
Але так чи нешкідливі всі ці добавки зі складними назвами для нашого здоров’я? Вчені б’ються над питанням активності пухлинних клітин в травному тракті багато років, і однією з причин появи злоякісних пухлин вважають вищезгадані нібито нешкідливі домішки в продуктах масового споживання. Вони повністю змінюють мікрофлору кишечника, що призводить до незворотних змін.
Отже, експерти вважають, що найбільш небезпечними добавками є: полісорбат 80 (так званий емульгатор жиру) і карбоксиметилцелюлоза (Е-466).
Перший найчастіше зустрічається в морозиві, а другий міститься в майонезі, кондитерських і ковбасних виробах, желе, рибних і м’ясних напівфабрикатах і т. д.
Вчені вважають, що продукти, що мають у своєму складі полісорбат-80 і Е-466, найбільш небезпечні для здоров’я і можуть спровокувати рак кишечника.