Що буде, якщо не лікувати гастрит

Медики пояснили, чому гастрит необхідно лікувати відразу і не відкладати на потім.

Гастрит є запальним захворюванням шлунка, супрождающимся болями в епігастральній ділянці, нерідко нудоти. Хворі на гастрит можуть відчувати блювотні позиви, особливо вранці до і після сніданку. Лікарі стверджують, що гастрит піддається лікуванню і людина може повністю одужати, якщо буде дотримуватися рекомендацій лікаря:

— перед сніданком випивати стакан води;

— при загостреному гастриті не можна піднімати тяжкості і слід зменшити фізичну активність;

— хворим призначається спеціальна дієта, яку необхідно витримати, хоча, триватиме вона може від одного до декількох місяців;

— виключити з раціону харчування всі шкідливі продукти та напої, а також здобу і білий хліб, консервовані і свіжі овочі, ягоди і фрукти;

— приймати лікарські препарати чітко за графіком;

— палити заборонено і на голодний шлунок і протягом всього дня.

Чим небезпечне несвоєчасне лікування гастриту або недбале ставлення до свого здоров’я?

У кращому випадку гастрит може перекваліфікуватися в хронічну форму. При цьому людина прирікає себе на муки до кінця життя. Хронічна форма гастриту практично невиліковна, вона може увійти в стадію ремісії і ніяк не турбувати людину тривалий час, але при найменшому відступі від дієти відразу ж з’являться неприємні симптоми.

В гіршому — може розвинутися виразка дванадцятипалої кишки. Це відбувається тому, що вчасно не усуненийі запалення захоплює слизові оболонки інших органів травлення, в тому числі і 12-палої кишки, де запросто можуть утворитися виразки. Дане захворювання проявляється вже з більш серйозними симптомами, наприклад, внутрішньою кровотечею, сильними болями, що викликають шок і призводять до втрати свідомості і так далі.

Що робити, щоб уникнути ускладнень при гастриті:

1. Як тільки з’явилися перші ознаки гастриту, слід відправитися в поліклініку і пройти обстеження у вузьких фахівців.

2. Уважно вивчити рекомендації лікуючого лікаря і слідувати їм.

3. Раціон харчування повинен бути складений чітко за правилами дієтичного столу, який буде призначений лікарем.

4. Хоча б тимчасово не пити алкогольні напої та палити до тих пір, поки не будуть з’ясовані причини поганого самопочуття.

5. При гастриті покладено «легкий» працю. Це означає, що якийсь час стоїть себе поберегти.