Все що Ви хотіли знати про клітор

Гадаєте, що знаєте про клітор все? Насправді ця загадкова частина жіночого тіла ще навіть не досконально вивчена сучасною наукою. Але це не заважає цій «родзинці» приносити жінці приємні відчуття.

Отже, де знаходиться клітор? Яка його основна функція? Навіщо його стимулювати? Давайте розберемось із цими питаннями.

Ви здивуєтесь, але та маленька горошина, яка знаходиться у верхній частині статевих губ та яку ви звикли вважати клітором, насправді лише невелика його частина, яка називається «голівка». Більша ж його частина прихована глибше у жіночому тілі.

Сама голівка у різних жінок виглядає по-різному. У одних її частина прикрита захисним шкіряним «капюшоном», майже аналогом крайньої плоті у чоловіків, в інших – повністю закрита капюшоном або, навпаки, майже повністю виглядає з-під нього.

Голівка продовжується двома тонкими «ніжками» із еректильної тканини, які переходять у більш товсті кліторні цибулини. Ніжки і цибулини – це вже невидимі частини клітору, які знаходяться в плоті навколо вагіни. При збудженні клітини цибулини наповнюються кров’ю, в результаті чого вульва ніби набрякає. Голівка ж під час збудження твердіє та підіймається. Ви вже здогадались на що це схоже – так, на ерегований пеніс. І це зовсім не дивно.

Виявляється, на ембріональному етапі розвитку людини клітор і пеніс абсолютно ідентичні і представляють собою генітальний горбок. Пізніше цей відросток перетвориться на пеніс або клітор в залежності від того, який набор хромосом притаманний ембріону – XX чи XY.

Цікавим фактом є й те, що завдяки гормонам клітор постійно збільшується впродовж життя жінки, хоча через невеликий розмір його видимої частини це збільшення не здається значним. Від народження до того часу, коли жінці виповнюється 30 років, клітор збільшується приблизно у 4 рази, а на той час, коли настає менопауза, – в 7 разів.

А тепер – найцікавіше питання. Яка основна функція клітора? Хоча клітор і є в якомусь сенсі аналогом пеніса, але він, на відміну від чоловічого органу, не призначений ні для сім’явипорскування, ні для сечовипускання. Ні для чого, крім задоволення! Це його найголовніше завдання – приносити своїй власниці насолоду і фантастичні відчуття.

А якщо сама природа подарувала жінці таке джерело задоволення, необхідно навчитись його використовувати. Основне правило – не бійтесь експериментувати та випробувати різні техніки, якщо одна з них не принесе ніяких відчуттів, можливо інша підійде саме вам. Адже всі жінки різні і мають різні відчуття. Не буде зайвим й чоловікам навчитись стимулювати цю частину жіночого тіла, саме так ви зможете подарувати партнерці незабутній кліторальний оргазм.

Джерело інформації.