Ці продукти викликають серйозну залежність

У кожного з нас є їжа, від якої ми не можемо відмовитися, і яка вабить нас знову і знову. І вчені навчилися раціонально пояснювати, чому ця їжа нас так приваблює і чому вона нам здається такою смачною.

А виробники вміло використовують ці знання і створюють продукти, до яких ми просто не можемо залишатися байдужими .

Газована вода
Газовану воду люблять і дорослі, і діти. Багато відкрито визнають, що залежні від цього напою і споживають його кілька разів в день великими порціями. Крім кофеїну, який впливає на популярність газованих напоїв, в деяких газованих наопях використовують бромоване рослинне масло. У нас ця добавка заборонена, а ось в США все ще з нею боряться.

Оброблене м’ясо
Смак апетитного бекону, так улюблений нами у всіляких інтерпретаціях, досягається шляхом додавання нітритів, які аж ніяк не можна вважати корисними.Цей консервант допомагає збільшити термін зберігання м’яса, ковбас, сосисок і дає продуктам багатший і привабливий смак і запах. Мінус нітритів в тому, що в поєднанні з іншими речовинами вони можуть утворювати канцерогени.

Можна, зрозуміло, створювати м’ясні продукти і без нітритів, але учасники цього експерименти скаржилися на блідий колір і слабкий смак м’яса.

Солоні і смажені закуски
В чіпсах і картоплі фрі нас приваблює не тільки сіль і приправи, а й хрустка піджареної корочка, яка тим часом дуже шкідлива для нашого організму.

Ще однією пасткою, на яку ми потрапляємо, купуючи смачні хрусткі чіпси, є крохмаль. Він всмоктується швидше цукру, саме тому ми не можемо зупинитися, і їмо все більше і більше чіпсів за один присід.