Как выбрать мебель в маленькую квартиру

Облаштування малогабаритної квартири завжди викликає безліч проблем. Складно підібрати такі предмети інтер’єру та меблі, які відповідають естетичним запитам і одночасно з цим практичні. Всі меблі в маленькій квартирі в ідеалі повинна виконувати кілька функцій. На щастя, в останні роки ринок надає хороший вибір. Перейшовши за посиланням на сайт м’яких меблів https://interia.com.ua/ua/ ви знайдете все необхідне для вашого будинку.

Для дизайну невеликої квартири краще всього вибирати світлі відтінки. Велика кількість білого кольору візуально розширить простір. Дзеркальні поверхні також здатні візуально зробити приміщення більш просторим. Прозорі шафи і журнальні столики допоможуть уникнути відчуття тісноти.

Меблеві фірми пропонують велику різноманітність предметів інтер’єру, які поєднують в собі кілька функцій. Можливість замість ліжка придбати диван і складати його при необхідності зручна для багатьох. Існують і варіанти невеликих канапок, які легко перетворити в двоярусну дитяче ліжко. Ще один цікавий варіант — це високе ліжко, під якою знаходиться місце для зберігання різних побутових предметів або шафа для одягу. Таке спальне місце можна побудувати самостійно, а можна знайти підходящі варіанти в магазині.
В останні роки набирає популярність модульні меблі. Якщо раніше в пошані були громіздкі «стінки», монолітні конструкції, що мають безліч полиць і шафок, то зараз їм на зміну приходить меблі, що складається з окремих елементів, виконаних в єдиному стилі. Такі меблі називають конструктором, так як всі шафи і інші предмети, можливо міняти місцями і компонувати, як душа забажає. Модульні ліжка-трансформери — відмінний варіант для людей, які не мають окремої спальної кімнати. Такі ліжка легко перетворюються в диван з полицею або в куточок з шафкою.

У маленькій квартирі з високими стелями допоможуть заощадити місце високі шафи. Шафа з мінімальною шириною до самої стелі не займає сильно простір, при цьому вміщує багато предметів. Навісні шафи у ванній кімнаті та кухні також можна монтувати під стелю.

Для максимальної економії простору слід відмовитися від письмового столу на користь секретера. Для кухні можна вибрати відкидний стіл і лавки. При необхідності ці предмети легко приєднуються до стіни за типом полиць в поїздах.

Сучасний ринок пропонує велику кількість меблів, спроектованої спеціально для маленьких квартир. Наприклад, тумбочка, що складається з двох модульних блоків — крісло і столик. Цікавий варіант — матрац-трансформер, який за допомогою липучок легко перетворюється в м’яке крісло. На окрему увагу заслуговує прасувальна дошка, задня поверхня якої дзеркальна. Такий предмет інтер’єру припаде до вподоби не тільки господарям маленьких квартир. Картина, під якою захований невеликий ящик для біжутерії і дрібниць, може послужити схованкою.

Широкий асортимент готових меблів і можливість виготовити необхідний предмет під замовлення допоможуть навіть найменшу квартиру зробити стильною і функціональною.