«Зимові» фрукти, які борються з вірусами і прискорюють одужання

 

«Зимові» фрукти не тільки підвищують імунітет і живлять організм вітамінами, але при регулярному вживанні активно борються з вірусами і прискорюють одужання.

Про це кореспонденту повідомила лікар Вікторія Савицька.

До кінця осені організм потребує додаткової вітамінного «підживлення», адже вже зараз йому доводиться витрачати чимало енергії на обігрів всіх органів, а також боротися з різними вірусами. Тому фахівці рекомендують включати в раціон якомога більше сезонних фруктів — гранатів, хурми, цитрусових, а також самих звичайних українських фермерських яблук. Останні, до слова, нічим не поступаються дорогим заморським фруктам за кількістю вітамінів і мікроелементів, позитивно позначаються на травленні і імунітеті.

З наступом зими фахівці рекомендують також якнайчастіше їсти гранати.

«Це прекрасний засіб профілактики величезної кількості недуг, яке до того ж просто виконувати« кишить »необхідними нам вітамінами і мікроелементами. Плоди граната прекрасно очищають кров від шкідливих «токсинів» і прискорюють одужання від застуди та грипу. У зернятках міститься чотири найважливіших вітаміни: С — зміцнює імунітет, Р — оновлює і зміцнює судини, B6 — захищає нервову систему, B12 — покращує формулу крові. Гранат стимулює роботу підшлункової і навіть позбавляє від кашлю при бронхіті »- каже лікар.

Не менш важливими в раціоні є цитрусові. Причому, абсолютно всі — в них міститься величезний і унікальний набір корисних речовин і вітамінів.

«До речі, грейпфрутовий сік, крім іншого, м’яко регулює артеріальний тиск. Він містить речовину бромелін, який посилює ліпідний обмін, тобто спалює зайві жири і сприяє підтримці форми. Запах грейпфрута знімає напади нудоти і запаморочення, позбавляє від мігрені — якщо вам знайомі ці проблеми, обов’язково купіть ефірну олію цього фрукту і завжди носіть з собою »- радить експерт.

Лимони вважаються потужним антипростудним засобом, але, крім цього, вони прискорюють одужання, якщо вже ви підхопили вірус, сприяють спалюванню жирів і допомагають печінці самоочищатися.

Крім вітаміну С, в апельсинах, мандаринах і грейпфрутах містяться бета-каротин або вітамін А, важливі для шкіри і травлення. А ще В6, який є профілактикою депресивних станів і занепаду сил.