П’ять шкідливих звичок, які заважають вам схуднути

Причиною зайвої ваги є не тільки неправильне харчування або переїдання, але також і шкідливі звички, які властиві кожному. Якщо деякі з них особливої шкоди здоров’ю не завдають, то інші можуть чинити серйозний негативний вплив на стан здоров’я і, як наслідок, бути причиною зайвої ваги, втому, дратівливість і різноманітних недуг.

Дієтологи зійшлися на думці, що існує п’ять шкідливих звичок, що створюють нездорові патерни в системі харчування, і якщо від них позбутися, то кожному вдасться в рекордні терміни поправити здоров’я і впоратися із зайвою вагою.

1. Занадто багато кави

Безумовно, традиційну для переважної більшості людей чашку кави з ранку ніхто забороняти не має наміру. Зрештою, вона відповідає за концентрацію і допомагає налаштуватися на довгий робочий день. А ось будь-які подальші дози кафеін вже необов’язкові: протягом дня випитий кави зневоднює організм і гальмує процес абсорбування, тим самим заважаючи спалювати калорії, передає lady.obozrevatel.com.

2. Перекус після вечері

Найшкідливіша з звичок, розпрощатися з якої буде особливо важко. Вона стосується будь-якого, хто дозволяє собі шматок зефіру, тістечко або шоколадку після вечері, особливо перед екраном телевізора. Багато хто вважає це своїм винагородою за стрес протягом дня або просто налягають на солодке, щоб впоратися з переповнюють емоціями. На жаль, саме ця рутина — пряма дорога до набору зайвих кілограмів. В ідеальному світі дієтологи радять закривати кухню на замок після вечері. Важливо, щоб вечеря при цьому був багатий на протеїни і залишав відчуття насичення.

3. Пропуск сніданку

Коли мама все дитинство твердила про те, що сніданок — це найважливіша трапеза за день, вона була права. Дослідження показали, що люди, з тих чи інших причин і обставин пропускають сніданок, в цілому гірше харчуються протягом дня і схильні до повноти, ніж ті, хто ситно їсть вранці. Зовсім не потрібно набивати шлунок великою кількістю їжі на сніданок — він не скаже за це спасибі. Якщо щось і важливо, так це збалансоване ранкове харчування (йогурти, сир, вівсяна каша, тости з цільнозернового хліба, фрукти), що запускає метаболізм в правильному напрямку.

4. Вуглеводний перекус після обіду

Зазвичай непереборне бажання перекусити чимось солодким і здобних виникає через пару годин після ланчу, коли робочий день ще не скінчився, а організм щосили вимагає задоволень. У цей момент дуже важливо себе вдарити по руках, подумавши про те, що один з’їдений маффин може обернутися швидко набраними додатковими кілограмами. Замість маффіни краще погризти горішки, з’їсти йогурт або фрукт або запустити руку в спеціально підготовлений для цього мішок з сухофруктами.

5. Недостатнє споживання води

Часті симптоми зневоднення організму — втома, головний біль, слабкість і здуття живота — є першопричиною занадто ранніх ознак старіння. Випивання від шести до восьми склянок води щодня має стати звичкою. Якщо самостійне відстеження кількості випитої рідини представляється складним завданням, сьогодні смартфони пропонують масу додатків в допомогу особливо забудькуватим. Або ж можна використовувати старий перевірений спосіб: намалювати на зовнішній стороні долоні велику жирну крапку і кожен раз при вдивіться на неї випивати кілька ковтків води.