Цей фрукт протистоїть вірусам і запобігає розвитку онкологічних хвороб

Стиглі сезонні плоди хурми містять величезну кількість вітамінів і антиоксидантів, які активно протистоять вірусам і навіть запобігають розвитку онкологічних хвороб.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

Завдяки великій кількості бета-каротину, який є потужним антиоксидантом, регулярне вживання хурми стримує розвиток і зростання вікових новоутворень.Регулярно вживаючи хурму та інші овочі і фрукти яскраво-оранжевого кольору, такі як, наприклад, обліпиха, абрикос, морква, ви фактично затримуєте старіння клітин організму.

Ще більш дієву боротьбу зі старінням забезпечують речовини, які борються з вільними радикалами. Саме завдяки їм хурма крім омолодження є прекрасною профілактикою розвитку онкології.

«Крім іншого, хурма покращує роботу шлунково-кишкового тракту, але на цьому її позитивний вплив на шлунок не закінчується. Сік стиглих помаранчевих плодів — хороший засіб від хронічної діареї. Приготувати цілющий відвар дуже просто: 5-6 плодів ріжемо на шматочки і опускаємо в киплячу воду (3 склянки), накрийте кришкою і дайте настоятися 25-30 хвилин. Процідіть і пийте по склянці цього соку через кожні 5 годин », — радить експерт.

Варто також відзначити, що хурма надає потужну бактерицидну дію і вбиває безліч шкідливих бактерій і мікроорганізмів. Саме тому в сезон грипу та застуд експерти рекомендують якомога частіше включати її в свій раціон.