Дізнайтеся, чому приймати душ щодня шкідливо для вашого організму

Коли люди говорять, що не приймають щодня душ, нам здається це дуже дивним. Проте, чи потребуємо ми в цій процедурі щодня?

1453315701_prinimat-dush_result

Виявляється, щоденний душ зовсім не приносить користь здоров’ю. Прочитайте цю статтю, і дізнайтеся, чому потрібно рідше митися. Чи потрібно приймати душ щодня? Доктор Кейсі Карлос, доцент відділу дерматології Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, стверджує, що часті водні процедури несприятливо позначаються на здоров’ї.

Вона зізнається, що важко перевчити людей використовувати мило тільки в дійсно необхідних випадках. Догляд за шкірою простий: мило видаляє з шкіри забруднення, жир. У свою чергу, шкіра стає сухою і набуває шорстку текстуру.

Карлос радить використовувати мило тільки для певних місць, таких як пах, пахви і стопи. Крім того, потрібно уникати використання мила для миття грудей, спини, рук і ніг. Чому? Тому що ваша шкіра має дивовижну здатність самоочищення.

Наукове пояснення Більшість торгових марок ігнорують наукові відомості. На щастя, нижче ви можете дізнатися, чому часті водні процедури — шкідлива звичка:

— Верхній шар вашої шкіри складається з мертвих клітин шкіри, які захищають нижні шари шкіри — Верхній шар скріплюється жирами або ліпідами, які утримують вологу

— Кожного разу, коли ви приймаєте душ або робите скраб, ви руйнуєте цей шар

— Чим частіше ви приймаєте душ, тим більше ушкоджень відбувається у верхньому шарі

— Через часті водні процедури ваша шкіра не встигає відновитися, вибудувати ліпідний бар’єр

— Захисний бактеріальний шар теж не встигає відновлюватися. А ці «добрі» бактерії служать захистом вашого організму від інфекцій

— Негативний вплив на волосся. Наслідки частого миття волосся: сухість, тьмяний колір, схильність до лупи. У деяких випадках волосся занадто швидко стає жирним, так шкіра голови намагається компенсувати сухість. Додаткові переваги: — Ви заощадите час — Ви заощадите більше води — Ви заощадите гроші на гелях для душу, лосьйонах і ін.

Ми вже так звикли приймати душ щодня, що й не помічаємо, як це негативно позначається на нас. Однак можна мати чудовий вигляд і без щоденних водних процедур. Нижче ви побачите поради по красі і стилю, які можуть бути корисними:

— Знімайте макіяж перед сном. Так ви зможете уникнути забруднення пір, і ви будете прокидатися з відчуттям свіжості

— Щоранку надягайте свіжу білизну

— Вологою губкою протирайте пахову область, пахви і т.д.

— Користуйтеся кремами з ефектом сяйва

— Користуйтеся дезодорантом, який не залишає білих слідів. Вибирайте засіб, що не має сильного запаху.

— Носіть одяг з натуральних тканин, особливо влітку. Поліестер і піт — не найкраще поєднання, навіть якщо ви щодня приймаєте душ

— Регулярно голіть пахви

— Використовуйте сухий шампунь. Якщо у вас його немає, то можна скористатися дитячою присипкою. Так ваше волосся буде виглядати чистими і гладким, та ще й смачно пахнути.

— Робіть зачіски

— Не переборщіть з зволоженням

— Використовуйте яблучний оцет для натуральної дезодорації пахв

— Користуйтеся прокладками

Висновок Щоденний душ залишає нашу шкіру без зволоження. У свою чергу, шкіра стає сухою, грубою, більш схильною до подразнення і почервоніння. Надмірний душ можна порівняти з надмірним пілінгом. Обидві ці процедури мають однаковий ефект. Ваша шкіра здатна на самоочищення, і при правильному догляді за собою, ви завжди можете виглядати так, ніби тільки вийшли з душу.