Лікарі розповіли, кому не можна їсти хурму

Хурму звеличують як один з найбільш корисних сезонних продуктів харчування за велику кількість вітамінів і мінералів в ній — але деяким все ж краще не вживати цей фрукт. Медики розповіли, кому слід виключити хурму зі свого раціону.

З огляду на користь хурми, необхідно з’їдати по одному плоду в день або хоча б через день, повідомили фахівці на сторінках журналу «Телеграф». Але це правило, як з’ясовується, не є абсолютним.

Зокрема, фахівці рекомендують вкрай акуратно вводити хурму в дитячий раціон.«Смак хурми далеко не завжди подобається дітям, що не розуміють наскільки корисний цей продукт. В цьому є щось, що має змусити батьків подумати, чому дитина не хоче їсти хурму », — зазначили вони.

За словами лікарів, абсолютно не потрібно годувати хурмою дітей до 3-х років. Її плоди мають в’язким властивістю, чому шлунковий сік стає густішим — цей процес вкрай несприятливий для маленької дитини, пояснили медпрацівники. Дітей старшого віку слід пригощати хурмою дозовано, спостерігаючи при цьому за реакцією організму, підкреслили експерти.

Крім того, медики не радять вживати хурму діабетикам, оскільки в її складі міститься багато фруктози і глюкози. Але це не категоричну заборону при даному захворюванні: якщо лікуючий лікар дозволив, то в невеликій кількості (його теж повинен визначити терапевт) хурма не забороняється.

Також небажані плоди хурми в разі панкреатиту та інших захворювань шлунково-кишкового тракту, вилікувати які не можна без операції. «Серйозні недуги, пов’язані зі шлунком, 12-палої кишки, підшлункової залозою і кишечником, змушують людей дотримуватися особливих дієт і ні в одній з них немає хурми, хоч вона і є мега-корисною. Знову ж, всьому виною її в’яжучий властивість », — повідомили експерти.

Людям з надмірною вагою і всім, у кого діагностовано ожиріння, хурма, як виявилося, теж протипоказана за рідкісним винятком.

«Наукові дослідження показали, що хурма здатна уповільнює метаболізм, і людям, без того мають проблеми з фігурою, не варто налягати на цей фрукт», — порекомендували фахівці.