Чому взимку настійно рекомендують вживати жменю горіхів в день

Горіхи не самий дієтичний продукт, але при правильному підході ви не тільки не нашкодите свою фігуру, але і поліпшите стан здоров’я.

У горіхах містяться вітаміни А, Е, С, групи В, калій, фосфор, кальцій, залізо, корисні вуглеводи, білки і жири.

Горіхи сприяють оновленню клітин організму, знижують рівень холестерину в крові, знижують ризик серцевих захворювань, сприяють активізації роботи мозку, володіють протипаразитні властивостями. Горіхи незамінні для вегетаріанців, так як містять багато клітковини і білка і виступають замінниками тваринного білка.

Рекомендується віддати перевагу горіхів в шкаралупі, а не очищеним. Так ви з’їсте менше, тому що доведеться докласти зусиль, щоб розколоти і очистити кожен.

Чим корисні горіхи

Мигдаль

13 горіхів — 100 ккал

Містить багато вітаміну Е (вітамін краси). Також в ньому багато магнію, який корисний для шкіри. Добре впливає на серце, захищає тканини від вільних радикалів, старіння, знижує ризик гіпертонії і інфарктів.

Це цікаво:   Який зв’язок між зубним нальотом і раковими захворюваннями

Бразильський горіх

3 горіха — 100 ккал

У ньому міститься багато селену, який зміцнює імунну систему, бореться з раком. На 60% знижує ризик захворювань на рак передміхурової залози.

Кедровий

85 горіхів — 100 ккал

Міститься піноленовая кислота, яка подає нашому мозку сигнал про насичення. Щоб не переїсти за столом, з’їжте жменьку горішків за півгодини до трапези.

Фісташки

30 горіхів — 100 ккал

У порівнянні з іншими горіхами містять мало жиру, багато білка. Багаті калієм і фітостероли, які перешкоджають накопиченню рідини в організмі, появи набряків і знижують ризик гіпертонії, знижують рівень поганого холестерину. Не варто їсти солоні фісташки, за рахунок солі всі корисні властивості горіхів знищуються.

Волоські

4 горіха — 100 ккал

Містять Омега -3 і 6 жирні кислоти. Покращують роботу мозку і репродуктивну функцію у чоловіків.

Це цікаво:   Як знизити ймовірність ускладнень вагітності

Фундук

13 горіхів — 100 ккал

Рекордсмени за вмістом фолієвої кислоти, яка попереджає вроджені аномалії плоду, також містять вітамін Е, кальцій, фосфор, вітаміни групи В.

Кешью

11 горіхів — 100 ккал

У них багато міді, при дефіциті якої у людини швидко сивіє волосся. Також кешью багаті на магній, кальцій і фосфор, які відповідають за міцність кісток. Кешью — джерело триптофану, який організм перетворює в серотонін (гормон щастя). Добре бореться з симптомами клімаксу, ПМС.

Як правильно вживати горіхи

1. Найкраще їсти горіхи з ранку, щоб розтратити калорії.

2. Для максимальної користі ретельно пережовувати горіхи.

3. Не варто зловживати цим продуктом, горіхи можуть викликати дискомфорт і розлад шлунка. Вживайте не більше 10 г в день.