Названа причина хвороб похилого віку в молодих людей

Низький рівень фізичної активності, регулярне використання планшетів і смартфонів, частий перегляд телевізора і тривале перебування в незручних позах привели до зростання числа молодих людей, які страждають від хвороб похилого віку, повідомляють британські вчені.

Згідно з отриманими даними, на сьогоднішній день люди у віці до 45 років звертаються за медичною допомогою при варикозному розширенні вен, захворювання колінних суглобів, болях в спині і геморої частіше, ніж будь-коли раніше. За словами фахівців, артроскопічні операції на колінних суглобах з використанням спеціальної камери є одним з найпоширеніших видів хірургічного втручання для людей у віці від 36 до 45 років. Ця вікова група також частіше робить епідуральні ін’єкції, призначені для усунення болю в спині. Лікування геморою і варикозного розширення вен також вельми поширене серед людей зрілого віку. Такі результати були отримані в ході аналізу 60000 різних медичних процедур.

Отримані дані демонструють значне зростання числа пацієнтів, які страждають від захворювань, які, як правило, асоціюються з більш літніми людьми, кажуть фахівці.