Чому обов’язково потрібно їсти суп

Кожній людині з дитинства вселяють, що суп чи не найкорисніше блюдо в світі. Але чи так це насправді? Про те, якими корисними властивостями володіє суп, а також, чим він може бути шкідливий для здоров’я, дізнаєтеся з нашої статті. 

Корисні властивості супу

В незалежності від того, чи віддаєте перевагу ви є борщ, розсольник, рибний або грибний суп, дієтологи стверджують, що будь-який суп приносить користь організму. По-перше, таке блюдо добре засвоюється організмом, полегшуючи тим самим роботу шлунково-кишкового тракту. По-друге, користь супу для організму полягає ще і в здатності страви насичувати організм корисними речовинами. Справа в тому, що під час варіння в продуктах зберігається набагато більше цінних мікроелементів, ніж у при смаженні або гасінні. А по-третє, супи допомагають організму відновлювати баланс рідини .

На цьому користь супу для здоров’я не закінчується. Доведено, що це просте і дуже смачна страва має стимулюючими властивостями. Перші страви запускають систему травлення, готуючи її до прийому других страв. Крім цього, супи входять до складу більшості лікувальних дієт. Харчування рідкою їжею показано не тільки хворим гастритами і виразкою, але і в післяопераційний період. Незамінний суп і в під час застуди . По-справжньому цілющими властивостями володіє курячий бульйон. Впливом першої страви на організм під час хвороби давно зацікавилися вчені. В результаті проведених досліджень вони виявили, що курячий суп має протизапальну властивість на слизову оболонку, полегшуючи тим самим симптоми застуди або грипу.

Користь супу при схудненні

Багато з нас знають, що суп при схудненні сприяє спалюванню зайвих кілограмів. Такий ефект пов’язаний не тільки з низькою калорійністю страви, а й зі здатністю супу притупляти почуття голоду. З’їдаючи всього одну порцію цього корисного страви в день, ви і самі не помітите, як почнете втрачати вагу. Дієтологи давно розгадали секрет перших страв, тому включили супи в більшість знайомих нам дієт.

Чим шкідливий суп? 

Незважаючи на явну п Ользен для організму , вживання супів може завдати шкоди здоров’ю. Якщо варити суп занадто довго, з його інгредієнтів виділяються шкідливі сполуки. Подібні речовини дуже комфортно почувають себе в бульйоні, а поступово накопичуючись в організмі починають впливати на роботу багатьох органів і систем. Крім цього, вживання супу може завдати шкоди здоров’ю прихильників роздільного харчування. Рідина, яка потрапляє в шлунок, розбавляє шлунковий сік, що може погіршити процес травлення і викликати неприємні відчуття. Тому під час дотримання різноманітних режимів харчування, необхідно ретельно планувати свій раціон.

Бажаємо вам приємних трапез і звичайно здоров’я!