Де шукати вітаміни взимку: головні джерела

Наїстися вітамінами про запас неможливо. Можна тільки влітку і восени так харчуватися, щоб максимально зміцнити організм. Взимку завжди будемо відчувати нестачу вітамінів, навіть якщо купувати продукти з супермаркету кожен день.

Щоб поліпшити ситуацію з вітамінами, звертайте увагу на звичні нам овочі та фрукти.Вітаміни взимку досить доступні. Буряк, морква і капуста — салати, соки і борщі з цих овочів необхідні взимку кожен день. Ці наші традиційні овочі довгий час зберігають вітамінний склад, а також більшість мікро- і макроелементів.

Квашені овочі

Взимку справжньою паличкою виручалочкою для всіх, хто прагне перемогти гіповітаміноз, будуть квашені овочі. Квашена капуста — це просто унікальний продукт. Якщо він буде кожен день на столі, авітаміноз вам не загрожує.

Квашені овочі містять кисломолочну паличкою, яка зробила як би попередню обробку продукту і допомогла тим самим засвоєнню, мало того, в таких продуктах маса корисні речовин від свіжих овочів, а також тих речовин, які з’явилися в процесі сквашування.

Вони містять корисну органічну кислоту і велику кількість вітамінів. В тому числі, як це відбувається з квашеною капустою, багато в них вітаміну С …

Мариновані овочі з оцтом шкідливі. Якщо робите домашні помідори чи огірки, обмежуйте укус по можливості, шукайте альтернативні рецепти.

Овочі на столі

Яблука

Яблука зимових сортів довго зберігають в собі корисні речовини. Але добре, що в них завжди є пектин, клітковина — і це вже дуже корисно й важливо для харчування взимку.Клітковина — це харчування для мікрофлори, корисні бактерії, отримуючи її в достатній кількості, залишаються здоровими і захищає здоров’я всього організму. Ну і вітамінів і мінералів в яблуках досить.

Квашені яблука не настільки смачні, але теж корисні. Вони краще засвоюються і приносять чимало хорошого в організм.

Робіть соки на основі яблук, моркви, селери (корінь цієї рослини теж чудово зберігається тривалий час) і гарбуза (можна її заморозити пізньої осені). Фреш дає відразу багато вітамінів. І чим багатша він за складом, тим швидше заповнює брак вітамінів та інших корисних речовин.

Консервація на столі

Морквина

Морква в салаті з часником і горіхами, в соку (додавайте ложку масла) в комплекті з іншими фруктами, в борщі чи супу — чудовий джерело вітамінів. Особливо, важливого для зору і краси вітаміну А. Мало того, морквина, особливо в компанії з часником — мало відоме, але дуже дієвий засіб від застуди, ГРВІ та хвороби горла. Як приготувати це зілля, читайте в статті Застуда: незвичайне ліки зі звичних продуктів.