Медики назвали 10 кращих продуктів від головного болю

Хто з нас хоча б зрідка не страждає від головного болю коли, здається, що голова ось-ось лопне і хочеться лізти на стіну? Звичайно, якщо біль нестерпний, то ніякі продукти тут не допоможуть і потрібно звернутися до фахівця за лікарською допомогою, але якщо під рукою не виявилося необхідних ліків або ви просто не хочете напихати свій організм хімією, то будь-які з цих 10 продуктів вам обов’язково допоможуть.

Горіхи і насіння

У горіхах і насінні міститься велика кількість корисного елемента магнію. Його нестача в організмі може провокувати часті головні болі. Періодично страждаєте від болю в скронях і в області чола? Здайте аналізи і переконайтеся, що з магнієм у вас все в порядку.

Якщо в організмі дійсно мало магнію, або ви просто серйозно ставитеся до свого здоров’я та профілактики захворювань, то включіть в раціон більше горіхів і насіння. Мигдаль, волоські горіхи, кунжут, гарбузове насіння, фундук — всі вони дуже корисні і смачні.

Бобові

Рослинна їжа — це смачний і ефективний спосіб, який допоможе підняти рівень магнію до здорової норми. Бобові — це цінне джерело клітковини, вітамінів, мінералів і вже згаданого вище магнію. Їжте квасолю, сочевицю, горох або нут, щоб завжди залишатися бадьорим і не хворіти.

Корисна порада: щоб скоротити час приготування бобових, замочіть їх на ніч у звичайній воді і тільки потім варіть.

Брокколі

Головний біль може бути викликаний також нестачею в організмі вітамінів групи В. Саме вони виробляють енергію, яку нервові клітини витрачають на боротьбу зі стресом і забезпечення належного рівня працездатності.

Велика кількість вітамінів групи В міститься в брокколі. Ця корисна капуста буквально «нашпигована» поживними речовинами, так що сміливо вживайте її як самостійну страву або гарнір.

Банани

У солодких бананах міститься корисна речовина триптофан, яке стимулює вироблення в організмі серотоніну (так званий гормон задоволення). Цей гормон не тільки дарує гарний настрій, але і знімає симптоми втоми, депресії і головного болю.

Якщо у вас злегка заболіла голова, не поспішайте ковтати таблетки. Перекусіть бананом. Можливо, цього буде цілком достатньо, щоб впоратися з больовими відчуттями.

Перець чилі або кайенский перець

Пікантний перчик прийде на допомогу, якщо у вас болить голова. Весь секрет у тому, що в перці міститься капсаїцин, який стимулює нервові закінчення, які передають сигнали мозку. В результаті кров краще циркулює, спазм знімається, а голова не болить.

А ще гострий перець являє собою ефективне знеболюючий засіб, тому він досить швидко усуває больові симптоми.

Авокадо

Авокадо — це джерело корисних жирів омега-3, які необхідні організму для міцного імунітету і здоровою серцево-судинної системи. Якщо у людини нестача цих речовин, то починаються порушення в роботі серця і судин і падають захисні сили, які протистоять мікробам і бактеріям. Брак омега-3 також може бути причиною головних болів.

Обов’язково вкажіть авокадо в свій раціон. Це смачно, поживно і дуже корисно.Авокадо можна додавати в салати і готувати з нього апетитні тости.

Жирна риба

Жирна риба — це ще один важливий джерело омега-3. Якщо ви будете вживати її регулярно, то головні болі будуть обходити вас стороною. Живильні речовини, які у великих кількостях містяться в цьому продукті, зміцнюють стінки судин і сприятливо впливають на роботу серця, а також активують розумову діяльність і заспокоюють нервову систему.

Радимо їсти жирну рибу на обід або вечерю, поєднуючи її з овочевими гарнірами.Заправляйте її лимонним соком, щоб страва вийшла ще більш ніжним і смачним.

Вода

Одна з найпідступніших і серйозних причин головного болю — це зневоднення організму. Зневоднення може бути різного ступеня. При легкої можливі головні болі, а ось при важчій наслідки можуть бути куди більш серйозними.

Процес втрати вологи йде безперервно, тому так важливо дотримуватися грамотний питний режим. Якщо вам важко пити склянку води кожні годину-півтори, то ставте собі нагадування в телефоні або пийте ароматизовану воду — вона подобається смаковим рецепторам набагато більше.

Картопля

Дивно, але факт: одним з найефективніших засобів проти головного болю є звичайна картопля. Важливо лише приготувати його правильно, тобто відварити або запекти в мундирі. У такій картоплі міститься велика кількість калію, який справляється з головним болем за лічені хвилини.

імбир

Імбир — це не тільки прекрасний протизапальний і антисептичний засіб, а й відмінна альтернатива болезаспокійливу препаратів. Якщо заломив в скронях або вас раптово відвідала мігрень, приготуйте собі відвар на основі імбиру, який в найкоротші терміни зніме симптоми головного болю і нормалізує тиск.

Таким простим способом ви не тільки позбудетеся від Приставучий і набридливої болю, а й зміцните імунітет.