6 супер-корисних продуктів для нашого мозку

Кожному з нас хотілося б зберігати гостру пам’ять у міру старіння. Експерт в області здорового харчування з Великобританії Кассандра Барнс назвала 6 продуктів, які допоможуть це здійснити.

Лосось

Жирна риба подібно лососеві володіє кислотами Омега-3, відомими, як DHA. Ці DHA містяться у великих кількостях в сірій речовині мозку — ось доказ того, що подібна їжа дійсно корисна для мозку . Швейцарські дослідники припустили, що достатній обсяг DHA сприяє збереженню пам’яті, процесів навчання і підвищення рівня IQ.

Гарбузове насіння

Ці вельми корисні в живильному відношенні насіння є прекрасними джерелами цинку, який вкрай важливий для когнітивної діяльності мозку — здатності до мислення, навчання і логіці. У них повно магнію, що допомагає нервовим сигналам подорожувати по організму, включаючи і ті сигнали, що йдуть від мозку, а також в мозок. У насінні багато жирних кислот і білків.

Яйця

Фантастичний продукт з багатьох причин, включаючи і користь для мозку . У жовтках багато холіну — вітаміноподібні субстанції, необхідної для нормального функціонування мієлінової оболонки нервів. Холін потрібен для нейротрансмітера ацетилхоліну, який важливий в справі навчання і пам’яті. Яйця є джерелами вітаміну В і заліза, що допомагає нервовій системі і когнітивним функціям.

Морські водорості

Ключове блюдо японської кухні, морські водорості містять полезнейшие мінерали, і особливо йод. Подібно магнію йод відіграє важливу роль у здоров’ї нервової системи і мозку, як і цинк, він підтримує когнітивні функції. Досить складно отримати максимум йоду з дієти, а морські водорості дають таку можливість.

Це цікаво:   Знайдено речовину для боротьби з переїданням

Темний шоколад

Приємна новина для ласунів — шоколад може бути відмінною їжею для мозку. Сирі какао боби насичені флавонолами. Ці рослинні субстанції є потужними антиоксидантами, вони мають потенціал захищати від хвороби Альцгеймера.

Чорниця

Дослідження показують, що вживання чорниці особливо корисно для нашого мозку в літньому віці. У ягодах містяться поліфеноли, які захищають від окисного стресу і запалень.