Модні жіночі піджаки весни-літа 2017 (фото)

Стильним піджаком можна врятувати будь-який ансамбль, а позбавленим смаку жакетом — порушити навіть найстійкішу рівновагу. Ось чому так цікаво спостерігати за показами і в думці прикидати — з чим можна надіти новинку цього бренду, а з чим — того?

Відголоси року

Кожен сезон рок-тему обіграють по-різному: то нарочито брутальний, то — практично одомашнюють. Навесні 2017 року в тональності переважатимуть простота і фемінізм, розгорнуті у Christian Dior, Zac Posen, Cinq A Sept, Cushnie et Ochs.

Візерунок рептилії

Мода циклічна, а тому повернення інтересу до матеріалів, що імітують шкіру рептилії (рідше зустрічається і натуральна, але борці за права тварин не сприяють цьому) виглядає природним. Приклади показали Baja East, Balmain, Bottega Veneta.

Dolce Vita

Яскраві, блискучі, розшиті жакети і блейзеры, ідеально відповідні для того, щоб сконцентрувати на собі увагу, просто заполонили подіуми в Нью-Йорку і Парижі. Мерехтливі тканини можна доповнити минималистичными акцентами, наприклад, мереживом або непомітними гудзиками. Компанію традиційним для Dolce&Gabbana речам склали роботи Yde, Son Jung Wan, Francesco Scognamiglio, Daizy Shely, Custo Barcelona, Courreges, Christopher Kane.

Базові речі

Дивлячись на фото модних жіночих піджаків 2017 не відразу помічаєш їх — прості блейзеры з м’якої замші припыленных тонів. Їх можна знайти у Trussardi 1911 і Francesca Liberatore.

До речі, про прості речі. Не можна сказати, що мода балує нас базовими жакетами, але якщо душа тягнеться до монохромного мінімалізму, варто звернути увагу на Boss Women, Carven, Chloe, Paco Rabanne, Ralph Lauren, Zang Toi.

Літня палітра

Жовтий, червоний, блакитний. Це не фрагмент дитячого вірша, а традиційні кольори для теплого сезону. Сизий блакитний, лавандовий, жовтий, рожевий, усі відтінки червоного тепер зустрічатимуться частіше. Життєрадісні блейзеры в цій гаммі зустрінуться у Temperley London, Tory Burch, Custo Barcelona, Byblos Milano.

Дорогий родич «оверсайз»

Є такий типаж — дорогий родич. Ніхто вже не пам’ятає, звідки він взявся і з ким в спорідненості, але усі запрошують його на свята і чергові збори без нього виглядає вже не так. У моді таку роль незмінно грає оверсайз. Особливо багато його у весняній колекції Vionnet.

Обробка хутром і інші акценти

Чи в моді хутряний верх? Скажімо так, про нього згадують (про що свідчать речі Barbara Bui, Cristiano Burani).