Божевільні факти про Японію

Японці такі дивні, що їх країна вже сприймається в рунеті як один великий мем. Вашій увазі пропонуються пару десятків абсолютно дивний факт про Японію.

1. Найсильніші лайки в японському порівнянні з нашими словами «дурень» або «ідіот». Ступінь образи залежить від інтонації і гучності, з якої були вимовлені ці слова.

2. В японській мові використовують відразу три види письма: Канджі (ієрогліфічне письмо), Хирагана (система для запису японських слів по складах) і Катакана (система для запису запозичених слів по складах). Спробуй у всьому цьому розібратися!

3. Японська мова включає кілька рівнів ввічливості: розмовний, шанобливий, ввічливий і дуже важливий. Більшість жінок спілкується за допомогою шанобливою форми мови, а чоловіки — розмовної.

4. В японській мові у місяців немає назв, замість цього вони позначаються порядковими номерами. Наприклад, вересень — це «кугацу», що означає «дев’ятий місяць».

5. В Японії специфічно ставляться до порнографії. Вона тут продається на кожному кроці. У кожному магазині на стійці з пресою обов’язково є поличка з хентай. А у великих книжкових магазинах під порнографію відводять цілі поверхи.

6. Вік згоди в Японії — 13 років. Це означає, що з починаючи з цього віку добровільний секс не вважається згвалтуванням.

7. При цьому в Японії один з найнижчих відсотків згвалтувань в світі. Ймовірно, в цьому показнику заслуга двох перерахованих вище пунктів.

8. Третина весіль в країні — результат організованих батьками сватання та оглядин.

9. У ресторанах не прийнято платити чайові.Вважається, що якщо клієнт намагається залишити зайві гроші, то цим він знецінює надану послугу.Спроба нагородити чайовими сприймається як подачка.

10. Японці дуже багато говорять про їжу. А під час вживання їжі обов’язково нахвалюють частування. Вважається вкрай неввічливим не вимовити кілька разів під час їжі «дуже смачно».

11 . Японці — справжні трудоголіки. Тут прийнято приходити на роботу як мінімум за півгодини до початку робочого дня, і працювати 15-18 годин без перерви на обід.

12. У японській мові навіть існує спеціальне слово, яке позначає смерть від перевтоми. Це слово звучить як «кароші», і щорічно з таким діагнозом помирає близько десяти тисяч чоловік.

13. У Японії немає гастарбайтерів. Згідно з місцевим законодавством, мінімальна зарплата іноземного робітника перевищує середній оклад японця. Так що якщо японці запрошують на роботу іноземців, то лише висококваліфікованих фахівців.

14. У містах на півночі Японії все тротуари взимку підігріваються, тому тут немає ожеледі. Але при цьому в Японії немає центрального опалення. Кожен обігріває свій будинок самостійно.

15. На вулицях Японії можна побачити спеціальні підставки з парасольками.Якщо почнеться дощ, то можеш взяти будь-який парасольку. А коли опади припиняться, парасольку слід залишити в найближчій підставці.

Божевільні факти про Японію

16. Люди в Японії надзвичайно чесні люди. Втрачений гаманець з імовірністю 90% можна буде відшукати в бюро знахідок.

17. У Японії існує смертна кара. На більшості страт особисто присутній Міністр юстиції.

18. Токіо — це найбезпечніший мегаполіс. Тут настільки спокійно, що навіть шестирічні діти самостійно користуються громадським транспортом.

19. У Японії немає випадків мародерства. Навіть після великих руйнувань в результаті землетрусів нікому в голову не приходить зазіхнути на чуже майно.

20. Японські поліцейські — найчесніші в світі, і зовсім не беруть хабарів. Хіба що іноді можуть пробачити незначне порушення недбайливому туристу.

21 . У японських сім’ях вважається нормальним, коли брат з сестрою взагалі не спілкуються, і навіть не знають номерів телефонів один одного.

22. У Японії дуже низькі пенсії. Максимальна соціальна виплата старих становить десь 300 доларів. Вважається, що кожен японець повинен сам подбати про свою старість.

23 . Японці майже ніколи не кличуть до себе в гості. У більшості випадків запрошення «заходите як-небудь» потрібно приймати просто як важливий мовний зворот.

24. У Японії першими завжди обслуговують чоловіків. У ресторані чоловік перший становить замовлення, і йому першому приносять напій. У всіх установах спершу вітаються з чоловіком, а потім вже з жінками.

25. У Японські телефони вбудована система екстреного оповіщення. Якщо трапляється якийсь катаклізм, то у всіх телефонах цього регіону спрацьовує гучний звуковий сигнал. Слідом за цим з’являється повідомлення, яке роз’яснює, що сталося і як потрібно себе вести.