16 речей з Японії, які повинні бути у всьому світі

Японія — унікальна країна з красивою природою і особливою культурою. А ще її населяють дуже винахідливі люди, які створюють незвичайні речі, які не можна побачити ніде — тільки там.

Ми зібрали для вас 16 крутих речей з Японії, які, на нашу думку, повинні бути у всіх країнах.

Автозаправки

В Японії шланги, через які подається паливо, висять зверху. Це дозволяє уникнути ситуації, коли шланг не дотягується.

Вендингові автомати

Японці цінують свій час. Мабуть, тому вони створили вендингові автомати не тільки з чіпсами і шоколадками, але навіть з смаженою картоплею, вареними яйцями, кормами для домашніх тварин і макаронами.

Компактні паркування

В Японії проживає 127 млн осіб, тому економія місця — пріоритетне завдання. Наприклад, поряд з супермаркетами можна зустріти ось такі компактні двоярусні паркування. Зручно і практично.

Банки з напоями для сліпих

Людям, позбавленим зору, теж потрібно якось визначати, що знаходиться в жерстяній банці. Про це японці вже подбали: в цій країні ви не знайдете ні одну алюмінієву банку без напису для сліпих.

Стільці, з яких ваша сумка не падає

Сумка, яка постійно падає, коли ви вішаєте на спинку стільця, жахливо дратує. В Японії вирішили цю проблему: просто зробили стільці з виїмкою. Тепер сумка не буде постійно звалюватися на підлогу. Це ж просто геніально!

Поїзд з ванною для ніг

Такого ви точно ніде більше не зустрінете! На жаль. В Японії можна купити квитки на електропоїзд, де є гаряча ванна для ніг, щоб зняти напругу і гарненько відпочити.

На вулиці роздають паперові хустинки

Захворіли? Будьте здорові і тримайте носову хустку. Так вам скажуть в Японії. Ці хустки роздають на вулицях. І, так, вони абсолютно безкоштовні.

Багатофункціональні вбиральні

Вбиральні кімнати в Японії більш ніж функціональні. Ці туалети вміють буквально все: допомагають інвалідам, самі очищаються, у них навіть є функція підігріву. Хіба тільки тости ще не готують, але, знаючи японців, вони і цю функцію скоро додадуть.

«Лопалки» для зняття стресу

Японці багато працюють. Багато роботи — це майже завжди стрес. А який найкращий засіб позбавлення від стресу? Правильно, бульбашкова плівка. У Японії придумали «нескінченну» плівку-брелок, з якою ви миттєво знімете напругу.

Автоматичні двері в таксі

Ще один доказ того, що японці обожнюють всі автоматичне. Більшість японських таксі має автоматичні двері, завдяки яким вам ніколи не скажуть: «Не хлопайте, будь ласка, так сильно».

Готель для тих, хто хоче виспатися

Якщо ви мрієте про затишній кімнатці, в якій ви будете солодко спати, то саме для вас в Японії існують спеціальні готелі-капсули. Люди приходять туди, щоб просто гарненько виспатися. Цього задоволення багатьом не вистачає, чи не так?

Музичні дороги

В Японії є кілька доріг, проїжджаючи по яким ви будете чути приємну мелодію. Дрібниця, а під час тривалої поїздки, щоб трохи розважитися.

Кафе з кішками

Котики — це затишок і милота, і японці це знають. Тому вони відкрили десятки кафе, головна фішка яких — присутність великої кількості кішок. Заходячи туди, ви немов потрапляєте в пухнастий рай, звідки не хочеться йти.

Котацу — стіл з підігрівом

Не знаємо, як ви, але ми б з-під цієї штуки не вилазили. Котацу — це стіл з ковдрою і підігрівом знизу. Придумали її ще у XIV столітті, однак в Європі він зустрічається вкрай рідко.

Система оповіщення

По всій країні встановлено спеціальні гучномовці, які служать засобом оповіщення про небезпечних ситуаціях, таких як землетрус або цунамі. Коли все спокійно, грає приємна музика, а у другій половині дня звучить повідомлення для дітей, що пора йти додому.

І, нарешті, в Японії можна спати на роботі!

Що ви робите, коли вас долає післяобідній сон на робочому місці? Японці вирішили не боротися з цим бажанням і ввели право спати на роботі. Такий сон в японській мові позначається спеціальним терміном — «инэмури», що буквально означає «бути присутнім і спати». Ви навіть можете сидіти і спати на нараді перед начальником, це нормально.