Дослідники з Національного індійського інституту в Хайдарабаді провели серію наукових тестів, завдяки яким вчені змогли переконатися в особливі властивості цього фрукта. Випробування показали, що його вживання має профілактичний ефект проти онкології.
Задавшись метою визначити найбільш корисні фрукти, автори дослідження вивчили властивості манго, граната, сливи, гуави, гімалайських яблук, бананів, винограду. Підсумком цих пошуків став їх висновок про те, що найбільше корисних антиоксидантів міститься в гуаве.
Гуава являє собою фрукт розміром з яблуко, з яскраво-зеленої горбистою поверхнею і червоною м’якоттю, яка відрізняється кисло-солодким смаком, що нагадує ананас і полуницю. Її плоди містять надвисока кількість вітаміну С, а також вітамін А, фолієву кислоту.