Цей смачний продукт знижує ризик розвитку діабету

Нове дослідження показало, що шоколад може запобігти розвитку цукрового діабету.

Дослідники з Університету Південної Австралії та Університету штату Мен виявили, що люди, які вживають шоколад не рідше одного разу на тиждень, мають в 2 рази нижчий ризик розвитку діабету протягом подальших 4-5 років, в порівнянні з людьми, які дуже рідко вживають це солодкі ласощі. Однак вживання шоколаду більше одного разу в тиждень не було пов’язано з подальшим зниженням ризику розвитку діабету.

У дослідженні не було вивчено, як кількість з’їденого шоколаду впливає на ризик розвитку діабету. Проте, ряд досліджень показали, що помірне споживання близько однієї унції (25 г) шоколаду раз в тиждень, тобто близько третини плитки шоколаду, сприяє зниженню жорсткості артерій і поліпшенню когнітивних функцій.

Дослідники прийшли до висновку, що необхідно провести додаткові дослідження, щоб встановити, чи дійсно корисний тільки темний шоколад.