В Україні заборонили серіал із Ольгою Фреймут

Державне агентство України з питань кіно відмовило у державній реєстрації та праві розповсюдження і демонстрування комедійного серіалу «Готель Елеон» (реж. А. Федотов, А. Маслов).

В агентстві повідомляють, що рішення було прийняте на підставі статті 15-1 Закону України «Про кінематографію», якою регламентовано, що заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на фільми, вироблені та/або вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року.

«Готель Елеон» – спін-офф (продовження, основними дійовими особами якого є персонажі, що раніше фігурували в іншому фільмі) популярного російського сіткому «Кухня». Його знімали у Москві для трансляції на телеканалі СТС.

Над ним працювали російська компанія «Yellow, Black and White» та український продакшн «Sister’s production».

Одну з ролей у «Готелі» виконала телеведуча Ольга Фреймут. У 15-й серії «Готель Елеон» Оля, як розповідає , практично грає саму себе, тільки озвучує її інша, російськомовна актриса.

Після того, як у мережі почали обговорювати участь Фреймут у серіалі, прес-служба «1+1» поспішила заявити, що серіал знятий на замовлення «1+1 media».