5 речей, які ти повинна знати про ботокс, перш ніж прийняти рішення

Ми не збираємося ні вмовляти тебе , ні відмовляти: робити чи ін’єкції ботокса , кожна з нас вирішує самостійно. Але перш ніж сказати остаточне « так» або « ні», врахуй ці 5 пунктів!

1. Це не може коштувати дешево

Препарат ботокса вимірюється в одиницях дії ( ОД). 1 одиниця НЕ дорівнює 1 мл! Це всього-то 3 * 107 молекул. Щоб стало зрозуміло , 20 одиниць ботокса складають близько 0,2 мл. Тому при ін’єкції вводиться мізерна кількість препарату. При стандартній процедурі для обробки чола потрібно близько 20 одиниць , міжбровних області — 25 одиниць. Одна одиниця ботокса в Москві коштує від 300 до 500 рублів , в регіонах трохи дешевше — від 250 рублів , і ти повинна насторожитися , якщо тобі пропонують « суперакцію» і називають ціну істотно нижче середньоринкової. Може йтися про контрафактне препараті , починаючому лікаря або препараті з вичерпаним терміном придатності. Обов’язково все перевір!

2. Після процедури можливі синці і набряклість

І це нормально , хоча і вважається рідкісним ускладненням. Гематоми в області уколів і набряк навколо них же виникають частіше , якщо процедура потрапляє на дні менструацій або якщо ти приймаєш препарати , що розріджують кров ( наприклад , аспірин). Обов’язково повідом лікаря , які ліки ти приймаєш , який у тебе день циклу , і про всяк випадок не плануй урочистих заходів 2-3 дня після ін’єкцій.

3. Ти побачиш результат тижні через два

Не вір « фахівцям», які спробують переконати тебе , що через пару днів зморшки зникнуть , і не хвилюйся , якщо через 5-7 днів з твоїм обличчям нічого не буде відбуватися. Це нормально! Препарат в м’язовій тканині повинен « встоятися» або , як кажуть лікарі , «встати». Зазвичай перші зміни з’являються на 5-6 добу , але в деяких випадках — і пізніше. Говорити про те , принесла процедура бажаний ефект чи ні , можна через 14 днів. До того ж важливо , який спосіб життя ти ведеш. Ефект буде виражений сильніше , якщо відразу після ін’єкцій ти будеш сильно хмуритися і гримасувати , це прискорить потрапляння препарату в потрібні області. Ні в якому разі не ходи в сауну і лазню протягом тижня після уколів , а перші пару днів утримайся від серйозних фізичних навантажень.

4. Ніхто не знає, скільки протримається ефект

Є везунчики , у яких ботокс « тримається» до року. А є люди , яких ботокс взагалі не бере. Перевірити це можна тільки досвідченим шляхом. Ні від кваліфікації лікаря , ні від тебе це ніяк не залежить.

5. Ти можеш позбутися ботокса , якщо незадоволена результатом

Звичайно , не за один день , але прийом певних препаратів прискорює виведення ботокса з м’язової тканини. Поговори про це з лікарем перед процедурою. Так що якщо ти порахуєш експеримент невдалим , зовсім не обов’язково чекати , поки ботокс розсмокчеться самостійно , цей процес можна прискорити , позбувшись від препарату приблизно за місяць.