Продукт, який спалює зайві кілограми

Треба швидко скинути пару кг? Тоді прислухайся до порад американських дієтологів. Вони рекомендують включити в свій обід пекучий перець чилі.

Дієтологи провели цілий ряд досліджень і виявили, що завдяки пекучому компоненту перцю — капсаицину, в організмі виділяється величезна кількість енергії. Саме цей викид енергії, за словами експертів, сприяє окисленню жиру, підсилює розпад жирових відкладень, а також прискорює процес метаболізму.

У медичному експерименті, який тривав 28 днів, брали участь 34 добровольці, чоловіки й жінки, що бажають схуднути. Учасників розділили на дві групи. Добровольці з першої отримували щоденну дозу аналога капсаїцину, що міститься в перці, з другої — таблетки-плацебо. Обидві групи дотримувалися низькокалорійної дієти.

Вчені відзначили що, на протязі декількох годин після прийому їжі в учасників, які отримували дозу капсаїцину, витрата енергії майже вдвічі перевищував такий у групи, яка отримувала плацебо. Вони також встановили, що пекуча добавка значно збільшувала окислення жиру в організмі, витрачаючи його як паливо.

Згідно з науковими висновками, перець чилі значно підвищує ефективність низькокалорійних дієт і допомагає швидше розпрощатися із зайвими кілограмами.