П’яний росіянин в нічному клубі Мінська вдарив білоруську артистку через політику

30 січня білоруська танцівниця і співачка Саша Соловейчик на своїй сторінці в Facebook розповіла про кричущий випадок, який стався з нею в мінському нічному клубі «Богема». Дівчина написала, що прийшла в заклад разом з друзями-бізнесменами з Ізраїлю. Але коли вона залишилася в якийсь момент без компанії, Сашка почав ображати п’яний чоловік.

facebook.com/alice.braun.3785


Соловейчик видалила свій пост, тому наводимо цитати її повідомлення. «Він почав навіщо-то називати мене шльондрою, розраховуючи на бурхливу реакцію (я тільки поржала, тому що була в той вечір в гумових чоботях і майці USSR, і з гіркотою подумала, що мужичку на жриць кохання, мабуть, дуже не щастило, раз вони бачаться йому саме такими)», — написала танцівниця (Орфографія і пунктуація тут і далі-авторські. — Прим. ред.).

Саша запевняє, що чоловік пишався тим, що він росіянин і Росія нібито «віджати» в України Крим. При цьому він матюкався і показував непристойні жести.

facebook.com/alice.braun.3785


«Далі — більше „корисної“ інформації. Виявляється, ми всі: білоруси, іноземці, прибульці,птахи і звірі, особисто я і всі, хто взагалі коли-небудь де-небудь (крім великої Рашки) народжувався, у них, росіян, сос*м!», — написала Соловейчик. Незабаром бешкетник заліз на драбину, «щоб глядачам було краще видно й чути, як він жестами показує на те місце, де у особини чоловічої статі зазвичай розташований член, демонструючи, як ми всі нібито сос*м у Путіна (ну, зрозуміло, в його особі)».

Саша відповіла грубияну, що йому слід вести себе шанобливо, але чоловік продовжив буянити. Тоді дівчина дала йому ляпаса. У свою чергу бешкетник вдарив артистку кулаком по обличчю. В результаті у Соловейчик утворилася гематома.

Незабаром хуліган поспіхом покинув клуб. Саша пішла за ним, щоб записати номер автомобіля. Верхній одяг вона залишила в гардеробі. Коли Соловейчик захотіла повернутися в заклад, співробітники її не пустили, заявивши: «Сама винна, ми тебе знаємо, божевільна. Ні в один клуб тебе і так не пускають. А тепер у тебе і тут блек лист. Нехай подруга заходить і забирає твої речі». Дівчина стояла на десятиградусном морозі до тих пір, поки не приїхала поліція.

В ході слідства з’ясувалося, що побив Соловейчик хам — громадянин Казахстану. Зараз з’ясовується, чому охоронці закладу не вивели з клубу розбушувався відвідувача і не запобігли бійку.

Пост Саші викликав бурхливу реакцію в Мережі. Одні завзято захищають Соловейчик,заявляючи, що не можна бити жінок ні при яких обставинах, інші запевняють, що артистка давно славиться зухвалою поведінкою і сама «нарвалася» на кулак. Були і ті, хто накинувся із звинуваченнями на росіян, звинувачуючи їх у непристойній поведінці, хамство і розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

Пізніше Саша написала ще один пост про те, що трапилося. «…Я в житті зустрічала різних чоловіків і я розумію, що мій ексцентричний образ діє на деяких з них по‑різному. Розумні посміхаються і розуміють, що це гра і лицедійство, у недалеких і закомплексованих це викликає роздратування і паніку. Я майже впевнена, що в той момент молодий чоловік взяв мене за даму півсвіту і не соромився у виразах. Ще я переконана, що він говорив саме те, що насправді думає. Я не помилюся, якщо припущу, що думає він у житті взагалі не багато, а його довгий мерзенний монолог — це набір засвоєних штампів російського тб і дуже тривожне наслідок російської національної істерики останніх років.

Повторюся, я б розповіла про це раніше, якби не було загрози непідйомного штрафу від російського телеканалу, з яким я підписала контракт, що припускав моє повне відсутність в соціальних мережах до 30 січня».