Вчені: Гігантський древній пінгвін жив з динозаврами

Вчені з Зенкенбергского інституту (Senckenberg Institut) в Німеччині провели ретельний аналіз останків стародавнього гігантського пінгвіна, знайденого в Новій Зеландії.Виявилося, що птахи існували ще в епоху динозаврів і старше, ніж вважалося раніше.

Фахівці з науково-дослідного інституту Німеччини встановили в ході ретельного вивчення, що скам’янілі від віку кістки ніг і пальців, які виявили на островах Нової Зеландії, належать дійсно величезного пінгвіна, чий зріст становив близько 1,5 метрів. За допомогою мас-спектрального аналізу вчені з’ясували, що літають птиці з’явилися 61 млн років тому, а виявлені останки відрізнялися від колишніх знахідок. На підставі цього дослідники припустили, що колишні припущення про число видів пінгвінів 66-56 млн років тому були в корені невірні і Землю населяло значно більшу різноманітність птахів.

Ведучий учений розповів, що величезних розмірів пінгвіни були на перших стадіях еволюції і буквально «рясніли» підвидами. Поблизу річки Уейпара в регіоні Кентербері археологами були виявлені останки і інших тварин, які тільки належить вивчити.