Розрідженню крові сприяють ці звичайні продукти

Уповільнений кровотік призводить до кисневого голодування внутрішніх органів і до утворення тромбів.

Рецепти для розрідження крові

Для розрідження крові багато хто використовує аспірин, але мало хто знає, що крім користі він приносить і шкоду. Закріплені на стінках шлунка, частинки аспірину в’їдаються в стінку шлунка і утворюють виразки. Тому фітотерапевти і народна медицина використовують як джерело аспірину відвари листя малини і чорної смородини.

Саліцилова кислота міститься також у багатьох фруктах і овочах, однак, в кількості, недостатній для істотного впливу на згортання крові.

Слід пам’ятати також і про те, що важливо знизити вживання харчових продуктів, багатих на вітамін К, так як вони, навпаки, сприяють згортанню. Серед них перш за все потрібно назвати плоди чорноплідної горобини. Є вітамін К в шпинаті, салаті та інший харчовий зелені. Якщо у вас кров густа, слід врахувати, що продукти, багаті на вітамін К роблять її ще густіше.

Жири риб сприяють не тільки розрідженню крові, але і розсмоктуванню вже наявних тромбів і склеротичних бляшок. Лікарі радять їсти рибу не менше 3-4 разів на тиждень. Перевагу слід віддавати жирним сортам.

Слідкуйте, щоб в продуктах харчування містився йод (їжте обов’язково, регулярно, морську капусту: суху подрібніть на кавомолці і 1 раз в день по 1 ч.л., замість солі з їжею.), Він зменшує в’язкість крові, підвищує тонус судин.

Розрідженню крові сприяють продукти, які містять таурин, який нормалізує кров’яний тиск.Його багато в морепродуктах і морській рибі. Додайте в раціон волоські і мигдальні горіхи (по 1 ст.л. в день).

Споживання часнику зменшує в’язкість крові. Включіть у свій раціон диню, грейпфрут, червоний болгарський перець і помідори.

Сприяють розрідженню крові трава буркуну, гінкго білоба, черешня і вишня і ін. Дуже добре розріджує кров червоне сухе вино. По келиху вина в день з їжею — відмінний засіб.

Перець чилі містить вітаміни А і Е, калій і фолієву кислоту, які прекрасно розріджують кров і запобігають серцево-судинні захворювання.

Пийте щодня апельсиновий сік не більше 120 мл — це відмінний засіб для розрідження крові, а також джерело вітаміну С. Але майте на увазі, що апельсиновий сік протипоказаний при виразковій хворобі шлунка і гастриті з підвищеною кислотністю.

Взяти 250 г очищеного часнику, додати 300 г меду. Настояти 3 тижні і приймати по 1 ст.л. 3 рази в день за 40 хвилин до їди.

Залити 0,5 л горілки 100 г меленого мускатного горіха, настоювати 21 день, щодня струшуючи, потім відфільтрувати. Пити по 20-30 крапель в 1/4 склянки гарячої води 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Між порціями настойки (0,5 л) перерву 10 днів, всього 5 курсів

Пожувати 1/2 ч.л. сухих квіток гіркого полину і запити 1 склянкою кефіру. Робити так 1 тиждень щовечора о 21 годині. Потім влаштувати перерву на 7-10 днів. Засіб також чистить печінку і відновлює імунітет.

Добре допомагають розріджувати кров коріння шовковиці (шовковиця). Взяти 200 г свіжих коренів шовковиці подрібнити і промити. Покласти в емальовану каструлю, залити 3 л холодної води і залишити на 1 годину.

Потім поставити на повільний вогонь, потримати 15 хвилин після закипання, зняти з вогню, остудити, процідити і поставити в холодильник. Приймати 5 днів по 200 г. З рази в день до їжі, потім робити перерву на 2-3 дні. Таким чином необхідно пропити 2-3 курсу.

Пророщена пшениця розріджує кров. Щодня з’їдайте мінімум 1 ст.л. пророщеної пшениці, бажано додавати її в овочеві салати + 1 ч.л. лляної олії (джерелом омега-3-ненасичених жирних кислот).

Зерна пшениці кілька разів ретельно промити за 24 години до вживання. Повновагі, змочені при промиванні зерна не спливають, вода зливається з плоского судини вільно.

Зливаючи воду останній раз, слід залишити її в посудині в такій кількості, щоб вона була на рівні верхнього шару зерна, але не покривала його доверху. Посудина в такому стані ставиться в тепле, але не гаряче місце, покривається не надто щільно паперовою серветкою.

При лікуванні пророслими зерновими паростками необхідно скоротити споживання хліба і борошняних виробів. Якщо за один прийом вжита не вся пшениця (проросла), її можна зберегти в холодильнику, але не більше 2-3 днів. Вона повинна бути накрита серветкою і досить зволожена.

Якщо ви регулярно будете їсти такий салат, то ви ще й оздоровите весь організм, поліпшите зір, а результати аналізу крові вас дуже порадують.

Кориця та імбир розріджують кров. Вам знадобиться: свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), щіпка кориці (на кінчику ножа), 1 ч.л. зеленого чаю. Залити 0,5 л окропу, дати настоятися, процідити додати половинку лимона і мед за смаком. Випити протягом дня.