Що зараз продають в торгових центрах окупованого Донецька (Фото)

Як зараз віглядають торгові центри в окупованому Донецьку дізнавалася блогерка.

Далі ее текст мовою орігіналу:

«У самому центрі Донецька, неподалік від автостанції« Південний », розташувалися відразу кілька торгово-розважальних центрів. У довоєнний час зали торгових центрів були заповнені величезною кількістю приїжджих з усіх куточків Донецької області. Усередині не було жодного порожнього торгового залу, а відвідувачі приходили, щоб прогулятися з сім’єю, доглянути подарунки або потрапити на черговий розпродаж модної колекції.

Донецькі ТРЦ

ТРЦ «Золоте Кільце»

Сьогодні на верхніх поверхах ТРЦ «Золоте кільце» малолюдно: спостерігається явний дефіцит відвідувачів.Відомі брендові магазини одягу та взуття припинили свою роботу ще з початком військових дій, а на їх місці виросли маловідомі магазини. Найчастіше тут можна зустріти вивіски з не дуже оригінальними назвами типу «Кароліна», «Річ!», «Помаранчевий верблюд», «Pretty», «Soho».

Донецькі ТРЦДонецькі ТРЦ

На четвертому поверсі розташувалося туристичне агентство «Гарячі тури», поруч на одній торговій площі працює відразу кілька перукарень та манікюрних салонів краси.

Донецькі ТРЦ

Неподалік продовжує роботу донецький кінотеатр «Superlux» (колишній Мультиплекс), правда великого напливу глядачів немає .. В прокаті часто крутять старі фільми, які потрапляють на донецькі екрани з великим запізненням після світової прем’єри. Зазвичай донеччани встигають подивитися кіноновинки в інтернеті, задовго до їх «прем’єри» в донецькому кінотеатрі.

Донецькі ТРЦ

У торговому центрі знову працюють кафе швидкого харчування, які перейменували і змінили вивіски.Серед них ресторан японської кухні «Сашимі» (колишній «Сушия»), кафетерій «Republic of coffee» (колишній «Coffeeshop»).

Працює ресторан швидкого харчування «ЕшьБургер», з інтернет доставкою ексклюзивних бургерів і сендвічів по місту. Кафе фаст-фуд «ЕшьБургер» відкрився в Донецьку в 2015 році, як альтернатива закрилася мережі ресторанів «McDonald’s».

Донецькі ТРЦ

Напливу відвідувачів у фойє кінотеатру і в зоні фаст-фуду немає.

Донецькі ТРЦ: магазини з російським розмахом і місцеві модельєри

У ТРЦ «Золоте кільце» відкриті дитячі майданчики і дитячі ігрові автомати. Нудьгуючі адміністратори дитячих ігрових кімнат чекають відвідувачів, проте в торговому центрі порожньо.

Донецькі ТРЦ

На першому поверсі в одному з колишніх магазинів одягу відкрито відділення так званого «Центрального республіканського банку». Перед дверима вибудовується жива черга. Тут можна сплатити комунальні послуги, місцеві податки, отримати соціальні виплати. В цілому досить вузький спектр послуг.

Поруч всього в декількох кроках працює «шалівку», де можна зняти гроші з банківських карт або зробити переклад з карти на карту.

Найбагатолюдніший і відвідуваний — нульовий поверх. Це підземний міської перехід, в якому працюють магазини одягу та взуття, магазини ювелірних прикрас і мобільних аксесуарів. У деяких магазинах сьогодні можна розплатитися навіть картою, так званого «Центрального республіканського банку».

Тут же працює багато дрібних кіосків і сувенірних крамничок. На розкладках продається величезна різноманітність товару з символікою ДНР, прапором Росії, портретом Путіна або Захарченко в фото рамці.Тут можна купити все: від настільного прапорця до чашки з гравіюванням ДНР.

ТРЦ «Грін Плаза»

За час військових дій торгово-офісний будинок «Грін Плаза» частково постраждало від удару вибухової хвилі. Вікна 17-поверхової будівлі офісу досі стоять потріскані, заклеєні скотчем і забиті фанерою. Сам торговий центр продовжує свою роботу.

Донецькі ТРЦ

Сьогодні в будівлі ТРЦ «Грін Плаза» відкрито нові маловідомі магазини одягу та взуття «Puledro», «Trend Republic», магазини косметики та побутової хімії «Русь», «П’ятнашка».

Донецькі ТРЦ

У приміщення працюють торгові кіоски з ювелірними прикрасами, дуже багато магазинів домашніх тварин і птиці «Chic bambins», «BabyButic». «Мажорік», «Карусель», «Теремок». Вартість дитячих товарів досить висока для кишені середньостатистичних батьків з зарплатою в 5000-8000 рублів на місяць. Тому не всі донеччани можуть дозволити купити тут одяг або іграшки для своїх дітей.

Донецькі ТРЦ: магазини з російським розмахом і місцеві модельєри

У «Грін Плазі» працює розважальний центр для дітей «Fanty Land», правда відвідувачів з дітьми тут зустрінеш нечасто.

У зоні фаст-фуду відкрився ресторан японської кухні «Мао-єдунів» і пельменна під ім’ям місцевої торговою маркою «ГЕРКУЛЕС». Також працює популярна піцерія «New York Street Pizza». У приміщенні фаст-фуду практично немає відвідувачів, столики кафе порожні.

Донецькі ТРЦ: магазини з російським розмахом і місцеві модельєри

На останньому поверсі торгового центру недавно відкрився магазин жіночого одягу з красномовною вивіскою «# СделановДонецке». Це досить модний тренд серед місцевих підприємців, робити акцент на досягненнях донецьких виробників, залучаючи місцеву публіку.

У вітрині красується модна дизайнерський одяг з російськими мотивами.

Донецькі ТРЦ

Деякі торговельні площі в приміщенні торгового центру «Грін Плаза» до сих пір запечатані і не працюють.У будні дні тут досить мало відвідувачів, а в залах торгового центру досить просторо через відсутність купівельного напливу в магазинах.

Донецькі ТРЦ

Вартість товарів в торговому центрі досить висока по відношенню до купівельної спроможності городян.Поетом не кожен донеччанин може дозволити собі придбати тут одяг або взуття для своєї сім’ї ».