Дієтологи підказали, як швидко «прибрати» живіт

Не існує чарівного способу схуднути або прибрати жир в конкретній частині тіла.

Незважаючи на те що прибрати жирові відкладення в якійсь конкретній частині тіла неможливо, існує ряд правил, завдяки яким живіт і талія стануть стрункішими .

Ці поради особливо актуальні для жінок з типом фігури «яблуко», адже у них центральна частина тіла є головною проблемною зоною, де відкладаються зайві кілограми.

Відмовтеся від капусти

Найчастіше небажаний обсяг в області талії і живота пов’язаний з такої банальної проблемою, як здуття. І незважаючи на те що капуста відноситься до низькокалорійним продуктам і рекомендована навіть при дуже суворій дієті, спробуйте ненадовго від неї відмовитися і подивитися, як це вплине на ваші параметри.

Замініть сіль прянощами

Ще одна причина, по якій вам ніяк не вдається зробити живіт більш плоским, це зайва рідина в організмі. Якщо ви споживаєте багато солі, вона затримує воду, провокуючи набряки. Ніколи не додавайте сіль під час готування, а робіть це вже в тарілці, а ще краще замініть її різними прянощами і спеціями. Так смак страви буде більш цікавим та насиченим, а ваша талія — стрункішою.

Їжте більше огірків

Огірки — це ідеальний продукт для всіх тих, що худнуть. Вони містять мало калорій, але при цьому займають достатню кількість місця в шлунку, щоб ви відчули ситість. Крім того, огірки мають властивість виводити з організму зайву рідину і знімати набряки, що, як ми з’ясували, теж впливає на ваші параметри.

Додавайте петрушку

На завершення теми набряків, ми хочемо запропонувати вам ще одну просту пораду. Він пов’язаний з регулярним вживанням в їжу петрушки, яка має легкий сечогінний ефект. Її можна додавати в салат і будь-які інші страви, або ж готувати легкий відвар і пити його перед їжею. У будь-якому випадку це допоможе вам отримати додаткову порцію вітамінів, урізноманітнити звичні страви і трохи постройнеть.

Не відмовляйтеся від жирів

Теорія про те, що з’їдені жири миттєво відкладаються в жирові депо під шкірою, давно застаріла. Корисні жирні кислоти навпаки активізують обмін речовин і допомагають вам спалювати зайві калорії. Плануючи свій раціон, обов’язково включайте в нього рибу, наприклад, сьомгу або форель, а також авокадо, горіхи і різні масла. Це може бути як оливкова олія, так і кунжутне або масло волоського горіха. Вибір за вами.

Не виключайте вуглеводи

Відмова від вуглеводів — ця основна помилка тих, хто прагне швидко схуднути. Ми повністю згодні з тим, що цукру та інших швидких вуглеводів вам дійсно слід уникати, адже вони провокують різкий викид інсуліну, що провокує набір жирової маси, особливо в області живота. А ось крупи, макарони з борошна грубого помелу і цільнозерновий хліб обов’язково повинні бути в раціоні.

Снідайте правильно

Дуже часто проблема зайвих сантиметрів в області живота пов’язана з неправильним травленням. Для того щоб ваш кишечник функціонував так, як треба, важливо снідати, причому ранковий прийом їжі повинен бути багатий клітковиною. Сніданок — це чудовий час для фруктів і ягід, так що робіть основний упор саме на ці продукти, додаючи їх в кашу, йогурт або сир.

Їжте молочні продукти в першій половині дня

Говорячи про кисломолочних продуктах, важливо пам’ятати, що вони повинні бути нормальної жирності. Не варто купувати знежирені кефір і сир в надії схуднути. Крім цього, якщо ви страждаєте від зайвої обсягом живота, намагайтеся їсти все молочні продукти до обіду. Це допоможе вам уникнути набряків, про які ми вже говорили, і з’їдати менше у вечірній час.

Скоротіть споживання кави

Тим, хто хоче зробити талію тонше, ми радимо скоротити споживання кави.Обмежтеся однієї чашкою в день, а в інший час пийте якомога більше зеленого чаю. Випивайте по 5-6 чашок зеленого чаю в день, і вже через тиждень помітите, що улюблені джинси більше не тиснуть вам в районі живота.