Мокрі шкарпетки позбавлять застуди за ніч

Цей стан знайомий усім: у горлі починає дерти, ніс закладає, а голова розколюється. От-от почнеться застуда.

Американський портал Byrdie поділився 6 способами, як перемогти застуду, яка тільки починається, всього за одну ніч.

Часник

Медики рекомендують налягати на часник при перших ознаках застуди. Ця рослина має протимікробні та противірусні властивості. Часник містить антиоксиданти і природні антибіотики. Він також ефективний при закладеності. Щоб випередити захворювання, яке розвивається, з’їдайте один зубчик кожні 3-4 години. Можна також намазати його на хліб із невеликою кількістю оливкової олії, якщо ви не можете їсти часник у чистому вигляді. Пристрасних поцілунків не буде, зате жодної застуди!

Вітаміни

Приймайте 500-1000 мг вітаміну С на день, аби побороти віруси. А ще американські фахівці рекомендують вживати бета-глюкан. Згідно з результатами досліджень, він на 23% знижує ризик ГРЗ.

Курячий бульйон

Цей улюблений усіма суп не такий простий, як здається на перший погляд. У ньому міститься цистеїн — потужний антиоксидант, який виділяється з курки при варінні. За складом він нагадує ліки від бронхіту — ацетилцистеїн. Крім того, протеїни та мінерали з м’яса допомагають підвищити імунітет, а підсолений бульйон бореться з утворенням слизу.

Вологі шкарпетки

Схоже на безумство, але насправді досить ефективний метод від застуди. Він називається «зігріваючі шкарпетки» і бореться з багатьма проблемами — від застуди до безсоння. Виявляється, якщо надіти мокрі шкарпетки, прохолода змусить кров активніше приливати в ступні, щоб зігріти їх. Це допоможе швидше позбутися токсинів і доставити корисні речовини у потрібні органи. Для початку слід гарненько попарити ноги, намочити пару шкарпеток у холодній воді та ретельно віджати, а потім одразу надіти їх на ноги. Поверх потрібно одягнути ще одні — сухі, або обмотати ноги пластиковими пакетами. Вранці ви почуватиметеся набагато краще!

Вода

Рідина допомагає не пересихати слизовим оболонкам рота і носа. Також корисно пити гарячі напої та дихати над парою — це стимулює роботу крихітних війок-цілій у носоглотці та трахеї, які немов би «вимітають» мікроби з організму.

Яблучний оцет

Цей продукт бореться із болем у горлі. Мікроби ненавидять кислотну середу, тому полоскання з яблучним оцтом допоможе позбутися їх.