Як легко витримати дієту і схуднути

Дуже часто нам не вдається витримати дієту, тому що приходить дуже сильне почуття роздратування, яке відбивається на роботі та особистому житті. Чи можна уникнути цього?

Злість і голод – близнюки-брати

Аманда Salis, доцент Боденського інституту ожиріння, харчування, тренувань і розладів харчування при Університеті Сіднея вважає, що роздратування, агресивність і навіть яскраво виражена злість під час дієти – природні. На її думку, голод включав злість в організмі наших далеких предків для того, щоб люди могли знайти собі їжу. Саме здорова злість посилювала їх конкурентні сили в боротьбі за їжу. Чи означає це, що злість неминуча? Виникнення її, на жаль, так. Але далі все залежить людини: одні люди, не витримавши нервового перенапруження і під тиском труднощів в особистому житті і в кар’єрі, що з-за цього виникають, кидають кар’єру. Інші шукають і знаходять спосіб впоратися зі своїм роздратуванням і довести справу до переможного кінця, тобто позбутися зайвої ваги.

Як впоратися зі злістю

Механізм виникнення злості дуже простий: мозок, відчуваючи під час дієти дефіцит глюкози, сильно страждає. Почуття паніки підвищує рівень стресових гормонів і нейропептіда Y, а це, у свою чергу, запускає ланцюгову реакцію — підвищує рівень агресії. А оскільки глюкоза під час дієти під забороною, то гормонів стресу можна протиставити тільки гормони задоволення. Де їх взяти?

Самий здоровий і дуже корисний під час дієти спосіб впоратися з роздратуванням – спорт.

М’язова радість – це цілком науковий термін, яким позначається вироблення гормонів радості під впливом посиленої роботи м’язів.

Дратуєтеся через дрібниці, сидячи на дієті? Йдіть у спортзал!

Від зайвої ваги рятує творчість

Всі ми витрачаємо дуже багато внутрішньої енергії. Робота, сім’я, соціум – всі ці сфери вимагають постійного відтоку енергії. У звичайні, не навантажені дієтою, дні ми справляємося з цим. Але дієта, що обмежує надходження калорій, одночасно обмежує і кількість енергії. І це теж дратує… Де знайти енергію, якщо їжа – під забороною? У творчості. Згадайте, можливо, в дитинстві чи юності ви любили малювати, вишивати, танцювати? Творчість у будь-якому вигляді – чудове джерело енергії. Скористайтеся цим!