Чому чай краще пити без цукру

  • По-перше, зуби будуть ціліші.
  • По-друге, в щоденному меню стане трохи менше зайвих «порожніх» калорій. Тільки в 1 ч. л. їх 35!
  • По-третє, гарний сортовий чай з цукром перетворюється на жахливий коричневий сироп…

До речі, за результатами французьких біологів, лейкоцит може зруйнувати 14 бактерій, а після вживання в їжу 6 ложок цукру протягом дня йому під силу впоратися лише з 6.

Це цікаво:  6 популярних міфів про бронхіті

Відвикнути досить просто: лише місяц пити напій без цукру (перший тиждень можна вприкуску з шматочком рафінаду), а потім спробувати покласти трохи більше, ніж до експерименту. Погодьтеся, смак сиропу! Читайте написи на упаковках – так ви будете мати уявлення, скільки прихованого цукру ви споживаєте з продуктами. Якщо в складі є декстроза, мальтоза або патока, значить, у продукті багато «порожніх» вуглеводів. Між іншим, надмірна їх кількість перебудовує обмін речовин, в результаті організм віддає перевагу не складні вуглеводи у вигляді каш, а прості і легко засвоювані начебто тістечок і цукерок.