Що загрожує тим, хто п’є недостатню кількість води

Пити більше води потрібно хоча б тому, що знижується ймовірність появи каменів у нирках, раку сечового міхура і товстої кишки, а також серцевих нападів. Чим загрожує вживання недостатньої кількості води?..

Сповільнюється метаболізм

Доктор Говард Мурад, автор книги The Water Secret і провідний експерт в області здоров’я шкіри, під час своїх досліджень виявив, що чим більше вологи надходить у тіло, тим швидше воно починає спалювати калорії — тобто прискорюється метаболізм. Як наслідок — ви виглядаєте і відчуваєте себе набагато краще.

Доводиться прикладати більше розумових зусиль

Вчені Інституту психіатрії при Королівському коледжі Лондона вивчали зв’язок між кількістю випитої води і свідомим прийняттям рішень у підлітків. У ході дослідження вони виявили, що недостатнє споживання води призводить до в буквальному сенсі слова до стиснення мозку. Тому ті респонденти, хто випивав мало води, витрачали більше часу для вирішення завдань порівняно з іншими молодими людьми, які підтримували водний баланс в нормі. Організм дорослих людей буде реагувати також — так що, можливо, ваші невдачі на роботі пов’язані з тим, що ви п’єте недостатньо води.

Хочеться більше є

Дослідження харчових звичок людей показали, що ті, хто випиває перед прийомом їжі склянку води, споживають на 75-90 кілокалорій менше, а це в довгостроковій перспективі призводить до поступового здорового зниженню ваги.

Зморшки стають помітнішими

Вода володіє унікальною здатністю повертати шкірі тонус і пружність, розгладжувати дрібні зморшки і тонкі складки, а також покращити колір обличчя. Так що для свіжого і бадьорого вигляду пити воду просто необхідно.

Настрій залишає бажати кращого

Дослідники з Університету Тафтса в місті Медфорд, США попросили одну групу респондентів виконати інтенсивну аеробне тренування, не випиваючи при цьому води, а другу групу, навпаки, просили обов’язково випити трохи води перед початком тренінгу. Після закінчення тренування ті респонденти, що не пили воду, почували втому, роздратування і були налаштовані вкрай депресивно і напружено порівняно з учасниками, які підтримували водний баланс на потрібному рівні. Та ж логіка характерна і для повсякденного життя, адже навіть займаючись повсякденними справами, ми витрачаємо запаси води в організмі, і поповнювати їх життєво необхідно.

Звичка пити більше води не з’явиться сама по собі. Її необхідно виховувати цілком свідомо, кожен день випиваючи трохи більше, ніж вчора. Але почавши робити це, зовсім скоро ви помітите цілком очевидні зміни на краще, так що варто почати прямо зараз.