Цей дивовижний плід вбиває хвороботворні бактерії та запобігає розвитку раку

Це не просто смачний фрукт, але і цілий вітамінно-мінеральний комплекс, у складі якого відразу 6 незамінних амінокислот, а також речовини, які вбивають хвороботворні бактерії та запобігають розвитку раку.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

Гранат – незамінний фрукт для тих, у кого підвищений рівень холестерину, і тому він уникає великої кількості м’ясних продуктів в раціоні. Адже саме гранат здатний заповнити нестачу багатьох елементів і амінокислот, які організм недоотримує. З цієї ж причини гранат дуже корисний для вегетаріанців.

«Гранат багатий найголовнішими вітамінами, які відповідають за злагоджену роботу всіх систем організму — З, Р, B6 і В12. Тому рубінові плоди значно підвищують імунітет, зміцнюють судини, підтримують серце, заспокоюють нерви і покращують кровотворення. А ще вони сприяють схудненню, оновленню клітин, покращують зовнішність і уповільнюють старіння. Особливо корисні ці плоди в сезон грипу та застуд. У гранаті міститься багато дубильних речовин, саме тому його плоди мають сильний дезінфікуючий дію. Причому найбільше цих речовин не в зернятках, а в корі самого дерева або в шкірці плодів» — розповіла лікар.

За словами експерта, гранат широко використовують у профілактиці інфекційних захворювань, так як це потужний рослинний антисептик, який здатний впоратися з простудними і вірусними хворобами, а також кишкової, дизентерійної і навіть туберкульозною паличкою.

Сік граната здавна використовується як засіб, що нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Фахівці рекомендують пити відвар з шкірки плодів від дисбактеріозу кишечника – допомагає швидше багатьох медикаментів.

А ще завдяки величезній кількості антиоксидантів, гранати визнані дієвою профілактикою онкологічних захворювань. Їх регулярне вживання значно знижує ризик раку грудей – показали численні дослідження.