Названо продукти, які краще інших зміцнюють судини і знижують холестерин

Високий рівень холестерину – найлютіший ворог серця і судин, тому при наявності недуг потрібно постійно контролювати його рівень, а привести його в норму допоможуть цитрусові і вівсянка.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.
Високий рівень холестерину вкрай шкідливий для серця і судин. Особливо гостро такі захворювання проявляються в осінньо-зимовий сезон, тому всім, хто страждає від таких недуг і хто схильний погано переносити перепади погоди і скачки тиску, необхідно постійно й чітко контролювати рівень холестерину.

«Холестерин, як відомо, відкладається на внутрішніх стінках артерій, в результаті чого з’являються атеросклеротичні бляшки. А це – не тільки погане самопочуття, але і реальна небезпека того, що кровопостачання організму може бути блоковане (наслідки малоприятны — атеросклероз, інсульт, інфаркт міокарда)»

— попереджає лікар.

Якщо ви все ще не знаєте, який у вас рівень холестерину – обов’язково здайте аналіз. Нормою вважається 5 ммоль на літр крові, все, що хоч трохи вище – вже проблема, яка потребує негайного вирішення. Медики, як правило, призначають дієти і помірні фізичні навантаження. Добре борються з холестерином всі бобові, цитрусові, морква і звичайна вівсяна каша на воді. Їх щодня потрібно включати в свій раціон.

«Відмовтеся від фаст-фудів, напівфабрикатів, постарайтеся швидше позбутися від шкідливих звичок. Зведіть до мінімуму смажену їжу, будь-які маринади, солоні і копчені продукти, а від газованих напоїв і магазинних майонезів і зовсім краще відмовитися раз і на все життя»

— говорить експерт.