Експерти розвінчали найпопулярніші міфи про здоров’я

Експерти в черговий раз розвінчали найпопулярніші міфи про здоров’я.

Пити не менше 2 л води в день

Немає необхідності рахувати кількість склянок і змушувати себе пити навіть тоді, коли ви не відчуваєте спраги. Не тільки вода в чистому вигляді, але і багаті нею продукти, зокрема суп, фрукти і овочі, а також напої, такі як соки і чай, допоможуть вашому організму підтримувати водно-сольовий баланс.

Яйця шкідливі для вашого серця

Так, жовтки містять холестерин. Однак його кількість не так велика і має менше значення для розвитку серцево-судинних захворювань, ніж кількість жирів, які ви споживаєте. Включення в раціон яєць 1-2 рази в день не підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань у здорових людей. Більш того, яйця містять поживні речовини, наприклад омега-3 жирні кислоти, які допоможуть знизити ризик цих хвороб.

Антиперспіранти можуть викликати рак молочної залози

Деякі вчені висунули гіпотезу щодо того, що використання антиперспірантів сприяє накопиченню шкідливих хімічних речовин в області грудей, що провокують розвиток онкозахворювань. Однак фахівці Національного інституту раку (National Cancer Institute), США, стверджують, що немає ніяких доказів того, що використання антиперспірантів пов’язане з підвищенням ризику розвитку раку молочної залози.

Перебуваючи на холоді, ви захворієте

Незалежно від того, що вам говорила ваша бабуся, перебування на холоді не обов’язково провокує розвиток застуди. Одне дослідження показало, що у здорових людей, які провели кілька годин при температурі трохи нижче 0 °С, спостерігали посилення роботи імунної системи. Насправді ви з більш високою ймовірністю захворієте в закритому приміщенні, де легко передаються мікроби.

Необхідно щодня приймати мультивітаміни

Досить часто можна почути, що вітаміни необхідні для повноцінного функціонування. Однак це далеко не завжди так. Звичайно, якщо лікар призначає вам той або інший вітамін, його необхідно приймати, так само, як фолієву кислоту вагітним. Однак перш ніж хапатися за харчові добавки, додайте в свій раціон продукти, багаті необхідними корисними речовинами: фрукти, овочі, крупи, горіхи, олії тощо.

Сніданок допомагає схуднути

Вживання сніданку дійсно має свої бонуси. Наприклад, дозволяє не відчувати почуття голоду в подальший час дня. Однак в ході дослідження вчених з Корнельського університету (Cornell University), США, було встановлено, що пропуск сніданку не провокує переїдання надалі, навпаки, учасники з’їдали на 400 ккал менше в день, ніж зазвичай.

Зелена слиз є вісником інфекції

Те, що ви бачите на своїй серветці, не є лабораторним тестом. Дослідження показують, що зелений або жовтий колір слизу/мокротиння частіше зустрічається при деяких бактеріальних інфекціях. Але це не є ознакою того, що у вас така є або вам потрібно приймати антибіотики.

Цукор робить дітей гіперактивними

Звичайно, велика кількість цукру в раціоні погано впливає на здоров’я, але не так, як думає більшість батьків. Після вживання солодкої їжі діти не стають більш активними або не в змозі зосередитися і вчитися — це все міф.

Туалетне сидіння «передасть» вам якесь захворювання

Туалетне сидіння, як правило, є однією з найчистіших точок вбиральні. Найбільше бактерій, зокрема кишкової палички і вірусу грипу, міститься на дверних ручках і підлозі. Тому накрийте рушником руку перш ніж доторкатися до них і обов’язково мийте руки з милом або користуйтеся антисептиком після походу в туалет.

Хрускіт суглобів викликає артрит

Цей звук може дратувати людей навколо вас, однак це весь шкоду, яку він завдає. Ви можете думати, що це кістки або суглоби труться один об одного, викликаючи подібний шум, але це не так. Хрускіт виникає внаслідок утворення газового пухирця, який утворюється між кістками, а потім лопається. Дослідження показують, що хрускіт складів жодною мірою не провокує розвиток артриту.