Як без пігулок та порошків впоратися з першими ознаками застуди

Відчувши перші ознаки нездужання, не зволікайте і відразу приступайте до лікування

Позбутися від головного болю, нежиті і болю в горлі можна без таблеток і порошків.

Їжте часник

Часник є потужним антиоксидантом з антимікробні, противірусні та антибіотичними властивостями. Для того щоб лікування було ефективним, слід з’їдати маленький зубчик часнику кожен 3-4 години.

Приймайте вітаміни

Незважаючи на те, що регулярний і ґрунтовний прийом вітамінів завжди краще, ніж «забійна доза» для протистояння першими ознаками застуди, другий варіант також має місце. Щоб впоратися з нежиттю і першіння в горлі, знадобиться від 500 до 1000 мг вітаміну С в день, які можна отримати не тільки з шипучих таблеток, але також з правильних продуктів харчування — шипшини, червоного перцю, цитрусових, ківі, брюссельської капусти.

Дослідження показують, що посилити активність вітаміну С можуть Бади з бета-глюканами — імуномодуляторами, які широко застосовуються в сучасній медицині.

Зваріть курячий суп

Життєдайного дії ароматного курячого супу є цілком наукове пояснення. Справа в тому, що в курячому бульйоні міститься цистеїн — потужний антиоксидант, який виділяється з курячого м’яса в процесі термічної обробки і за хімічним складом нагадує ацетилцистеїн (лікарський препарат, який призначають для лікування бронхіту). На додаток до цього, білки і мінерали в курячому м’ясі природним чином зміцнять імунну систему, в той час як солі допоможуть відновленню слизової оболонки.

Надіньте мокрі шкарпетки

Звучить як жарт, але експерти пропонують взяти цей метод на озброєння з усією серйозністю. Працює він за рахунок фізіологічних особливостей нашого організму, дозволяючи впоратися відразу з декількома проблемами — від застуди до головного болю і безсоння. Отже, ви надягаєте мокрі шкарпетки, в результаті чого прохолодна температура змушує кров доливати до ніг, щоб як можна швидше зігріти їх. Ця форма «мікроциркуляції» природним чином підвищує температуру тіла там, де це необхідно, — так що вже на ранок ви будете почувати себе значно краще.

Пийте більше рідини

Оптимально — чистої води, але в даному випадку це не обов’язкова умова. Не гірше будуть діяти гарячі напої, в числі яких трав’яний і класичний чорний чай, відвар ромашки або календули, какао, молоко з медом і домашній лимонад з імбиром. Крім того, що все це допоможе уникнути зневоднення, рясне пиття також «зволожить» носоглотку і значно полегшить дихання.